Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Jakie głośniki ?

<< < (3/8) > >>

ZAIC:
To zmienia postać rzeczy. Sądziłem, że w każdym XF-ie jest Bowers&Wilkins...

jaguarstype2004:
nie zgadzam się z kolegom co do wyciszenia, ktoś chyba to spartolił u ciebie ,odpowiednio zrobione poprawia ale oczywiście tylko bas i największy laik zauważy wielką różnicę, fabrycznie drzwi mają śladowe ilości wygłuszenia, po wygłuszeniu stwarzają szczelną komorę dla głośnika

jak macie podstawowe audio to robicie tak: wywalacie to do śmieci bo jest warte tyle co nic i wrzucacie porządny 2 lub 3 drożny zestaw w zależności od funduszy, tylko na przód, dobre granie zacznie się w okolicach 1k pln za zestaw tylko na przód, do tego dobry 2 kanałowy wzmacniacz, wyciszone drzwi (bez tego nawet nie róbcie audio) i macie kolosalną poprawę, jak się dobrze dobierze wszystko to zagra to dużo lepiej niż B&W, do szcześcia można dodać suba jak kogoś stać, żeby odciążyć woofery z przodu, wtedy jest już bajka,ale dodatowo trzeba wyciszyć bagażnik żeby nie pierdział, w XF jest prawie goła blacha ktora będzie rezonować,poza tym czym więcej wygłuszenia,tym lepsza akustyka w kabinie = lepsza jakość dźwięku, brak odbić fal dźwiękowych

Maretti:
Tak jak kolega pisal sa 3 poziomy stereo w XF, w poprzednim mialem poziom 2 byl w pakiecie Premium Luxury, ale nie byl to B&W, ale naprawde wystarczal, teraz mam inny XF i ten najnizszy poziom i naprawde, dzwiek pod psem.
Drzwi sa wyciszone, ale nie daje to duzo, chcialbym wymienic glosniki na lepsze i moze jedno kanalowy subwoofer aktywny na tyl dac, lecz nie chce nic kupowac nie bedac pewny ze to cos da, bo moze sama jednostka jest kiepska, a moze ktos z forumowiczow wie czy sa wyjscia lowlevel, czy trzeba uzywac wyjsc od glosnikow by podlaczyc subwoofer?
moze ktos ma jakies zdjecia lub rysunki jak to podlaczyc? lub jak to sam zrobil.
Moje wyciszenie jest robione w garazu, nie przez firme.
Wdzieczny za kazdy material :)

jaguarstype2004:
tak jak pisałem wywal to wszystko i nawet się nie zastanawiaj i kup np ten zestaw na przód (tylko przód) oczywiscie możesz go znaleźć gdzieś taniej

https://allegro.pl/oferta/focal-ps-165fx-eisa-za-najlepszy-system-gratisy-6995334559

mam te focale osobiście u siebie podpięte pod porządny wzmacniacz DLS w podobnej cenie i słuchanie muzy w jagu to poezja teraz, a wymagania co do audio mam bardzo wysokie, daj znać jak ci idzie

Maretti:
Dzieki za podpowiedz, wiec trzeba zaczac dzialac by upajac sie muzyczka :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej