Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
XJ a LPG
marti:
Oszczędność przy dystrybutorze kusi, kusi, kusi nawet bardzo, cewki, świece itd wytrzymają więcej niż 50k przebiegu? bo to dwa lata jazdy, a koszt wymiany z uszczelkami to 5k, w pierwszym roku zwraca się instalacja, w drugim pozostałe rzeczy, w trzecim 75k przebiegu, pewnie jeszcze coś wyskoczy, to kiedy te super zyski, w czwartym, piątym czy szóstym roku, tak pytam bo się nie znam
filar12:
O czym tu piszemy?
Cewki 240x8=?
Świece robią około 40-50tys. Koszt 70x8=?
Uszczelki?
Skąd te koszta?
Szukanie negatywów na dzień dobry to nie jest dobry punkt wyjścia.
Ja ze swojej strony mogę jedynie stwierdzić ze się opłaca lpg i koniec tematu.
Ktoś kto jeździ to wie o co chodzi.
Przykładem mogą być tylko suche wyliczenia
Koszt paliwa na 500km w szybkiej trasie załadowanym autem to 160-170 zł. na LPG
Teraz pozostaje porównanie kosztów jazdy na Pb dla sceptyków.
Markgregorius:
Witam. Od Trzech lat posiadam XJRa w LPG. Posiadam instalacje stag. Zrobiłem już 80tys.km i wymieniłem tylko filtry. Oszczędność jest kolosalna!
Przedtem jeździłem tylko na PB i przy jeździe z uśmiechem na twarzy spalanie w mieście oscylowało w granicy 23l/100km,dlatego też w rok instalacja się zwróciła i nawet jakbym miał do tego doliczyć kupno całego silnika z osprzętem w razie awarii przez LPG( co jest dla mnie smieszne) to i tak jeszcze by zostało. Każda instalacja zwraca się tak samo, i oszczędność jest w każdym aucie. Nawet jak zakładasz gaz do silnika 1.0 - wtedy zamiast 4l/100km pb pali 4.5lpg. a czy moj xjr jest obciachowy? Myślę , że obciach to jest płacić 5L za litr zamiast 2,20zl. za litr. A kto chce napychać kieszenie darmozjadom z rządu niech płaci 3zl podatku w każdym litrze benzyny. Pozdrawiam!
rav:
https://youtu.be/Q8iWtgK9t5Q
Ponad 300tys km na gazie i nic z silnikiem? ;D
marti:
Trasy nie ma co porównywać chyba że jesteś handlowcem, większość jeździ wokół komina 10-15 km w jedną stronę do pracy, wiec myśle że do tych oszczędności trzeba doliczyć jeszcze 2-3 litry na rozruch w zależności od temperatury. Jeden z mechaników mi mówił że w XJR są bardzo miękkie gniazda zaworów które się wypalają przy zwiększonej temperaturze która się wytwarza przy użytkowaniu gazu, dlatego podobno ta wersja silnika się nie nadaje pod lpg, no ale każdy ma swoje doświadczenia. Oszczędności napewno są, tylko śmiem wątpić czy skórka warta za wyprawkę, kiedyś ktoś mi powiedział że fabryki się nie poprawia, i większość mądrzejszych przekonało się niestety na swoim tyłku o tym fakcie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej