Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Jaguar x type 3.0v6 2001 brak mocy

(1/2) > >>

Kewin215:
Witam forumowiczów i z góry liczę na pomoc, ponieważ naprawdę nie wiem co mam robić... Posiadam x type 3.0 w automacie.
Miesiąc temu miałem przekładkę silnika. Silnik jak najbardziej zdrowy, sprawdzony. Tak jak w tytule, moje auto nie ma mocy po przekładce silnika. Wymieniłem świece, cewki, przepustnicę, klapki kolektora i ciągle to samo.. od 150 wzwyż auto nie jedzie, tak jak wcześniej rwał asfalt tak teraz nic, totalnie zdziadział. Moje auto posiada LPG, ale na gazie jak i benzynie chodzi tak samo, silnik pracuje rowno, nie faluje na obrotach. Komputer nie pokazuję żadnych błędów i nikt nie wie co się dzieje.. może ktoś z Was miał podobną sytuację i wie jak rozwiązać problem ? Byłbym mega wdzięczny, za trafną odpowiedź flaszkę stawiam ! Z góry dzięki za pomoc i liczę na Was ponieważ jestem bezradny, a chciałbym odzyskać spowrotem przyjemność z jazdy.
Pozdro :)

sztandi7:
Zdefiniuj stwierdzenie "Auto nie jedzie". Dusi się i przerywa, nie wchodzi na wyższe obroty, czy przyspiesza ale bardzo słabo? Poniżej tych prędkości działa poprawnie na każdym zakresie obrotów? Kick-down ok?

Kewin215:
Strasznie wolno wchodzi w obroty, dużo ryczy, ale nic nie jedzie. Do setki rozpędza się ponad 10 sekund, a od 150 wzwyż w ogóle nie chce więcej..
Udało mi się wrzucić filmik na YouTube, proszę spojrzeć
https://youtu.be/AxUGcadh4aM

peter1801:
ale widać że check engine się świeci więc coś ewidentnie jest nie tak ... może mechanika trzeba zmienić ?

voitec:
Ale weź go zatankuj :P Nie no, ewidentnie coś jest nie tak. Tak jak peter1801 napisał - trzeba sprawdzić z czego ten check.
Na luzie jak się wkręca do odcięcia?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej