Witam serdecznie od jakiegoś czasu rozglądam się nad nowymi felgami do mojego kota moje obecne to 18 calowe z oponami 245x40 8J ET60 i zastanawiam się czy pozostać przy 18 calowych ale oczywiście kupić nowe czy zwiększyć do 19 calowych tylko chciałbym szersze od 8,5J przód a tył 9,5J i chciałbym was zapytać czy ktoś już zakładał takie felgi o takich szerokościach czy nie będzie tarło o nadkola ,mam juz na oku od jaguara xf rostaw jest ten sam 5x108 tylko chciałem się poradzić z wami przód mają 8,5 ET49 a tył 9,5 ET31 .W jaguarach R-kach jest inna konstrukcyjnie jesli chodzi o ET od pozostałych S-Type? Koła wychodziły tam w 2 opcjach:18 lub 19 cali ale parametry ET były pwenie podobne. Dla 18 cali mamy przód 8,5J X 18CH X 49.0 i tył 9,5J X 18CH X 31.0. Szczególnie tył jest ciekawy z ET31 bardzo odbiegającycm od ET60 dla sandardu w zwykłym S-type ,po prostu nie chciałbym kupić felgów które potem będą mi tarły i wyrzucać pieniądze w bagno proszę o porady a jakie w macie w swoich kotach felgi pozdrawiam