Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Chwilowa utrata mocy

(1/3) > >>

wemar:
Czy ktoś spotkał się z chwilową utratą mocy przy jeździe z większą prędkością?
Kilka razy, po 20-25 minutach jazdy z prędkością 200 silnik tracił moc. Skrzynia zmieniała biegi dla utrzymania obrotów, ale prędkość powoli spadała. Po wrzuceniu N-ki silnik reaguje normalnie, ale zapięcie D nie powoduje normalnej jazdy - niezależnie od puszczenia lub wciśnięcia pedału przyspieszenia obroty się nie zmieniają, auto nie jedzie. Po kilku minutach oraz wyłączeniu i włączeniu zapłonu problem znika i nie pojawia się, jeśli przez jakiś czas nie przekracza się 180-ki.
Na desce nie zapala się żadna kontrolka. Serwis twierdzi, że nie ma żadnych błędów w sterowniku.

XE, 200KM, benzyna.

Zyg zag:
Hej

moze trzeba pojechac z testerem ;)
jakos dziwnie, ze nie ma zadnych stopklatek i chwilowych bledow,

Pzdr

wemar:
Proponowałem to serwisowi, ale wykręcili się tym, że nie mogą mi udostępnić testera bez nadzoru, a pracownika nie dadzą, bo ... może brać udziału w testach przy tych prędkościach.  :-[
Na razie problem się nie pojawił się ponownie - nie wiem, czy to kwestia temperatury, czy nowego oleju po przeglądzie.

q_nerk:
U siebie x-type 2,5 miałem podobnie - obroty utrzymywały się na poziomie 1,5 tys/min. Winnym okazały się zaśniedziałe piny na kości silnik-nadwozie - po wyczyszczeniu chemią problem nigdy nie powrócił

wemar:
Dzięki, to jest jakiś trop, jak sytuacja znowu się powtórzy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej