Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Silniki.

<< < (4/7) > >>

jaguarstype2004:
jeszcze nie słyszałem żeby ktoś rozrząd wymieniał w 3.0 czy 4.2 nawet ciężko jest dostać części, u mnie 320 k przebieg i nic się nie dzieje kompletnie, cewki dosyć często padają,ale ja mam gaz założony, dobre zamienniki są tanie na szczęście, lewe powietrze to standard w tych silnikach, ja nie raz z tym walczyłem, ale tutaj potrzeba mechanika, 95% mechaników nie ogarnia tych aut,jak masz ogarniętego, to nie będzie problemów, poza tym bierz 4.2 bez gadania, jak kupisz nie katowany i będziesz dbać to 500 tys zrobi bez remontu, zakładasz gaz jak chcesz i latasz w kosztach golfa w ropie, czasami cewka padnie i poci się szybko z pod pokryw zaworów, poza tym bezobsługowe obydwa silniki

Boodzio2:
Rozrządu szukasz ile kpl ?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

qsedan:
Były w v8 przypadki uszkodzonego wału ? Na grupie na FB 2 osoby w ostatnim czasie pisały,ze miały właśnie taką niespodziankę,przed uszkodzeniem zaświeciło ciśnienie oleju.

xsnailx:
pytanie o jakim pisali v8 ;-) stary 4.0 - 4.2 czy tez moze 5.0 ? bo z tej plejady 4.2 najlepsze. Mam w wersji SC i smiga az milo (aczkolwiek dbam o olej i tak jak w innych samochodach zmieniam max co 10 kkm).

qsedan:
O 4.2 w xf.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej