Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Bezpiecznik pompy wody i niedziałający wentylator.

<< < (2/3) > >>

Robertleniwiec48:
Temperatura wrzenia płynu jest powyżej 110c . Dlatego nalezy lać płyn jak jest zalecany a nie wode . Czasem silnik ma pracować na wyższych temperaturach i jak wlejesz wode to zagotuje.

Paki_GD:
Ja miałem problem podobny po jeździe w korkach pokazywał mi się komunikat o przegrzewaniu silnika, żółty a następnie czerwony. Nowo zalany płyn (zgodny ze precyfikacją) się gotował . Wygłuszenie maski pokryło mi się od tego białym nalotem.

W trasie problem nie występował gdyż pęd powietrza schładzał dostatecznie.

Odkryłem że wiatraki w ogóle mi się nie załączały. Klima niby dmuchała ale jak się przegrzewał to już tylko na ciepło.

Obecnie Kot w warsztacie Wymieniam wiatraki z modułem (Fan & Cowl HC2D 38738). Koszt części 538GBP tak zalecił mechanik. Jak odbiorę auto to przetestuję czy działa.

okocza:
Kolego Paki_gd czy rozwiązaleś swój problem?

Paki_GD:
Tak wymiana części pomogła od ponad roku problem już nie powrócił. Ktoś na forum pisał że również przewody od wiatraka potrafią niekiedy nie łączyć więc może warto je sprawdzić zanim zdecydujesz się na wymianę całego elementu, biorąc pod uwagę że część nie jest tania a w Polskim ASO zapewne i droższa.

okocza:
Elektromechanik mi wymienił na używany Wentylator kompletny i nic nie pomogło wiatrak nadal się nie załącza... teraz pytanie  wysłali mi uszkodzony wiatrak z tym modułem ciężko stwierdzić...  Brak słów :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej