Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Licznik wymiana
sobrus:
Po prostu nie będziesz musiał chodzić na siłownię :D Wspomaganie kierownicy niezależnie od prędkości będzie działać w stopniu minimalnym.
sztandi7:
Akurat siedzę w sportach siłowcyh już prawie 10 lat, więc nie ma z tym problemu :-nuts. A jak działa to w poliftach, skoro nie ma VAPS-a? Jakieś inne rozwiązanie ?
sobrus:
Albo VAPS jest jakoś inaczej rozwiązany, albo nie ma go w ogóle. Tego niestety nie wiem. Generalnie elektronika w poliftach jest mocno przerzeźbiona.
Na schematach elektrycznych rozdział o tym został wycięty, na poliftowych zegarach brakuje tez paru scalaków.
VAPS był montowany tylko w 2.5 i 3.0, w tańszych wersjach zawsze było zwykłe wspomaganie (może VAPS dostępny jako opcja?)
W 2001r Jaguar na X-Type nie oszczędzał, to miało być auto najlepsze w swojej klasie. W poliftach już niestety szukali oszczędności. Tu wywalili wiskozę w napędzie, tam światełka w drzwiach itp. Różnic może być więcej.
sztandi7:
A kodowanie/klonowanie tylko oryginalnym interfejsem ? Czyt. 200-300zł ? Czy można też innymi ?
q_nerk:
Ja za klonowanie zapłaciłem 300-400 zł, już nie pamiętam dokładnie. Zegary pasują od anglika (czyli jakieś 20 zł), trzeba tylko cyferblat zmienić. Ogarnie to prawie każdy spec od kręcenia liczników.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej