Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Licznik wymiana

<< < (2/2)

sobrus:
Po prostu nie będziesz musiał chodzić na siłownię :D Wspomaganie kierownicy niezależnie od prędkości będzie działać w stopniu minimalnym.

sztandi7:
Akurat siedzę w sportach siłowcyh już prawie 10 lat, więc nie ma z tym problemu  :-nuts. A jak działa to w poliftach, skoro nie ma VAPS-a? Jakieś inne rozwiązanie ?

sobrus:
Albo VAPS jest jakoś inaczej rozwiązany, albo nie ma go w ogóle. Tego niestety nie wiem. Generalnie elektronika w poliftach jest mocno przerzeźbiona.
Na schematach elektrycznych rozdział o tym został wycięty, na poliftowych zegarach brakuje tez paru scalaków.

VAPS był montowany tylko w 2.5 i 3.0, w tańszych wersjach zawsze było zwykłe wspomaganie (może VAPS dostępny jako opcja?)

W 2001r Jaguar na X-Type nie oszczędzał, to miało być auto najlepsze w swojej klasie. W poliftach już niestety szukali oszczędności. Tu wywalili wiskozę w napędzie, tam światełka w drzwiach itp. Różnic może być więcej.

sztandi7:

A kodowanie/klonowanie tylko oryginalnym interfejsem ? Czyt. 200-300zł ? Czy można też innymi ?

q_nerk:
Ja za klonowanie zapłaciłem 300-400 zł, już nie pamiętam dokładnie.  Zegary pasują od anglika (czyli jakieś 20 zł), trzeba tylko cyferblat zmienić.  Ogarnie to prawie każdy spec od kręcenia liczników.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej