Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
XF 3.0 v6 275 czy awaryjny 2013
bibor80:
Tyle , że dpf po wyczyszczeniu nie będzie tak trwały jak wcześniej, bo silnik też jest już po kilkunastu lub kilkuset tysiącach km nie trzyma swoich pierwotnych parametrów.
Mimo wszystko usunięcie dpf to koszt ok.1000 pln. W tej cenie można kupić zamiennik.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Driv3rrrr:
To kupno zamiennika wychodzi na to samo. A zamiennika uwierz mi ale do XF nie kupisz za 1000 zł. Nawet do VW polo 1.4 TDI najtańszy kosztuje po zniżkach ok. 900 zł jak dobrze pamiętam.
bibor80:
Do Jaga ceny faktycznie nie sprawdzałem. Do Audi a6c6 był właśnie w tych pieniądzach, stąd moja sugestia.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
spencer:
Dzięki wszystkim za odpowiedzi ,nie spodziewałem się takiego odzewu . Bardzo fajna , pomocna i przyjazna społeczność :-R .Do zobaczenia na zlotach .Myślę że temat można zamknąć ;)
BolzZ:
;D Niebardzo wierzę w przebiegi na poziomie 100tys.km a kilkuletnim aucie tej klasy, ale jeden się lepiej czuje widząc niską liczbę na zegarach, inny woli wiedzieć prawdę. ;) Ja mam xf rocznik '13 z tym silnikiem. Na blacie prawie równiutko 300tys. km. Nie ma żadnych problemów ani z silnikiem ani za skrzynią, wnętrze również bez śladów zużycia. Ale przy tym przebiegu to nic dziwnego. Poprzednie auto, Volvo, sprzedawałem jak miało 400tys. i też zero problemów, wcześniej Mercedes 320Cdi- 450tys. i również nic się nie działo. Kiedyś miałem c-klasę i w okolicach 600tys.km zaczęła pobierać olej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej