Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
C1288 - DSC System Fault
sobrus:
"The C1288 is either the pressure sensor on the ABS hydraulic control unit or the brake switch on the pedal bracket."
https://www.justanswer.com/jaguar/8tz15-jaguar-x-type-abs-light-dsc-error.html
Może to czujnik wciśnięcia hamulca Ci szwankuje. Sprawdź czy światła stop działają zawsze prawidłowo.
Inne źródła wskazują też na jakiś czujnik ciśnienia hamowania (Brake Pressure Transducer). Numer części C2S6180.
Podobno pasuje od Lincolna i Volvo S40:
https://www.jaguarforums.com/forum/x-type-x400-14/c1288-code-fix-abs-106681/
Czy pompa którą wymieniałeś to serwo hamulcowe czy to małe z lewej strony silnika z rurkami i modułem elektronicznym?
Z tego co widzę na zdjęciach ten Transducer włazi bezpośrednio w pompę ABS.
sztandi7:
Wymieniałem pompę hamulcową czyli to małe pod zbiorniczkiem płynu hamulcowego. Serwo chodzi poprawnie. Sprawdzę ten czujnik pedału hamulca bo właśnie mam taką przypadłość, że jak wciskam hamulec to zmienia mi się info na tym małym wyświetlaczu w zegarach (km, spalanie, etc.) tak jakbym wciskał przycisk na manetce :(
sobrus:
To możliwe, że to jest problemem. Może robi się jakieś zwarcie. Sprawdź może w Electrical Guide, czy kierownica i pedał hamulca nie sa na jednej wiązce i którędy ona biegnie.
edit:
Troche to dziwne, bo "Trip Computer Cycle Switch" jest podłączony bezpośrednio do zegarów, wiązka Instrument Panel, wtyczka IP10 kabel 16 (czarny).
No może nie bezpośrednio, jest jeszcze szara wtyczka IP53 w kolumnie kierowniczej.
Czujnik hamulca to wiązka PA, pewnie łączy się z wiązką IP główną wiązką kabinową (CA) ale tak na jednej raczej nie są :(
sztandi7:
Wymieniłem cały przełącznik zespolony, oba czujniki pedału hamulca oraz przelutowane były zegary... Niestety nie pomogło. Dalej po wciśnięciu hamulca potrafi się zmieniać Trip Computer. Jako, że sygnał wyzwalany jest masą to byc może jakiegoś zwarcia dostaje na przewodach lub też faktycznie dalej coś nie tak z zegarami... No bo co innego ? Raczej nie jest to wina czujnika ciśnienia ABS, choć i jego już mam w domu - w tygodniu może wymienię i sprawdzę, czy przynajmniej ten błąd C1288 zniknie.
Eppic:
U mnie podobnie się dzieje....samo się zapala i samo gaśnie a ABS działa normalnie. Zauważyłem ze w momencie „usterki” przygasa na chwile nawigacja
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej