Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
C1288 - DSC System Fault
sobrus:
--- Cytat: sztandi7 w Maj 20, 2019, 14:06:49 pm ---
--- Cytat: sobrus w Maj 20, 2019, 11:08:24 am ---A punkty masowe sprawdziłeś? Niektóre są blisko progów, więc mogły podrdzewieć razem z nimi.
--- Koniec cytatu ---
Ile w sumie tych punktów masowych jest? Trzeba zrzucać nadkole? Akurat progi robiłem 1,5 roku temu. Ale z drugiej strony jak sięgam pamięcią wstecz to problem pojawił się mniej więcj w czasie gdy wymieniano mi prawy błotnik... Może lakiernik cos przy montażu schrzanił ...
--- Koniec cytatu ---
Wszystkie punkty masowe są wypisane w electrical guide na stronie 20 (w wersji dokumentu dla modelu 2002). W progach blisko słupków przednich są trzy punkty. Jeden po stronie kierowcy punkt G15 oraz po stronie pasażera punkty G5 i G4.
Jednak ze schematu (5.1) wynika, że za system ABS odpowiedzialne są punkty masowe G14 i G18. Jeden jest przy lampie po stronie pasażera (a więc blisko pompy) a drugi za skrzynką bezpieczników w komorze silnika. Więc te bym sprawdził w pierwszej kolejności.
Natomiast przełącznik komputera pokładowego jest podłaczony bezpośrednio pod punkt masowy G36, który znajduje się gdzieś na ścianie grodziowej po stronie pasażera.
sztandi7:
Poleciałem ze wszystkimi masami, G14, G18, G36 także z G37 w grodzi, który odpowiada za drugą stronę auta i wszystkimi innymi, które mi się napatoczyły. ABS dalej się świeci, więc czeka mnie pewnie wymiana sterownika, choć na wszelki wypadek podepnę go pod Delphi i spróbuję skasować ponownie błędy. Skoro jest plug & play to wymiana zajmie mi 10 minut. Problem tylko taki, że mam taką samą pompę jak Ty Sobrus czyli 1X43-2C405-BD a tego mało gdzie idzie dostać... Co do Trip Computera - pojeżdzę i zobaczę czy coś to dało...
sztandi7:
Trip Computer także bez zmian...
sobrus:
--- Cytat: sztandi7 w Maj 22, 2019, 16:16:53 pm ---1X43-2C405-BD
--- Koniec cytatu ---
O kura. To dziadostwo jest niemal nieosiągalne :(
sztandi7:
Pozostanie opcja regeneracji za 500-600zł.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej