Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Otwieranie bagażnika pilotem

<< < (3/5) > >>

voitec:
A działa Ci podświetlanie tablicy rejestracyjnej? U mnie jest jakiś problem z masą, i przy okazji otwierania bagażnika, często mrugało podświetlanie tablicy - dopóki nie spaliły się żarówki - wtedy przestał się w ogóle otwierać.

gonzo7:
j.w. - święta prawda, jak zaczynają się sypać wiązki w przelotce to cuda się dzieją i najczęściej oświetlenie raz działa raz nie aż padają jedna po drugiej.
Najlepiej jak już je robić to wstawić kawałek przewodów, by wiązkę przedłużyć o ok 10 cm, bo wg mnie ona jest tam mocno napięta i przez to pada.

Jack Fender:

--- Cytat: scyzor w Maj 29, 2020, 15:43:19 pm ---I coś nowego wczoraj:

1. Po otwarciu z pilota klapa lekko odskakuje czyli - efekt jak guzikiem (nie wiem czy było tak wcześniej ale chyba tylko otwierało rygiel)
2. Ani pilotem, ani guzikiem. Nic. Pomogło włączenie i wyłączenia zapłonu - zadziałało z pilota...

Ki czort?  ??????

--- Koniec cytatu ---
Otwieranie bagażnika z pilota, odskakuje klapa. Drzwi pozostają zamknięte. Po trzaśnięciu klapy, bagażnik znowu jest zamknięty. Z pilota otwieram tylko bagażnik.

scyzor:
Dzięki za podpowiedzi.
Na podświetlenie nie patrzyłem....
Ok w weekend przyjrzę się kablom. Kto wie - może i się coś tam dzieje.

scyzor:
Zajrzałem i... szok !
Guma osłaniająca wiązkę najwyraźniej nigdy nie zdejmowana a w środku 2 kable jak ucięte nożem  :o
Nie zgnite, nie skruszone. Nie mam pojęcia jakim cudem.
Niebieski - od zamka bagażnika i żółto-czerwony - od lampki w bagażniku.
Zlutowałem teraz wszystko działa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej