Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Pukająca panewka. X-type 3.0 2001 rok z LPG

<< < (2/5) > >>

Kewin215:
Mechanik mi powiedział że to panewka, tutaj wrzuciłem filmik. Oto dźwięki wychodzące z mojego silnika https://youtu.be/jn-o-lGbdVM
Co o tym myślisz ?

ziutek567:
no tak raczej chyba na 30% panewka. Bardziej mi to brzmi jak schodzi z obrotów na sworzeń tłoka bo one tak mają, albo pewniej wariator jak po przejściu ponad magiczne 2tysie obrotów. Ja bym chyba wariator obstawiał. Nie jesteś pewien to spuść olej. Bedzie widać czy sie mieni, ewentualnie filtr oleju rozetnij nożówką. Jak nie będzie nic to zalej świeżego i możliwe że przejdzie.

Kewin215:
Generalnie to auto mi się zagotowało i wyleciał płyn z chłodnicy, 7tys temu wymieniłem olej i miał go naprawdę niewiele, w momencie kiedy zaczęło pukać, nie mam pojęcia gdzie spalił mi ten olej.. co jak co auto jest o wiele słabsze i powyżej 3 tys słychać pukanie, albo na luzie jak stoi i się rozgrzeje to zaczyna pukać

ziutek567:
to jak go zagotowałeś to ci tłoki popuchły, porobił sie owal i tłuką sie w cylindrach. Ja bym wolał jednak panewkę

Kewin215:
I co radzisz teraz zrobić ? Musiałbym podjąć konkretną decyzję, wymiana silnika, bądź naprawa obecnego. Masz jakiś pomysł od czego zacząć ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej