Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Czym karmicie kota?
tomz:
to nie jest kwestia co lepiej tylko co należy.......
wydaje mi się, że v8 jaguara pracują na 98 ::)
a co do instrukcji to u mnie w x300 takie informacje są na końcu w tabelkach razem z ciśnieniami w oponach itp
tomz:
radzio1 daj jakiegoś linka do strony z wynikami takiego testu lub tytuł gazety...
ja nigdy nie natrafiłem na tego typu artykuł i chętnie bym taki przeczytał
Pavel:
--- Cytat: tomz w Maj 27, 2009, 22:50:25 pm ---to nie jest kwestia co lepiej tylko co należy.......
wydaje mi się, że v8 jaguara pracują na 98 ::)
a co do instrukcji to u mnie w x300 takie informacje są na końcu w tabelkach razem z ciśnieniami w oponach itp
--- Koniec cytatu ---
dalej będę lał 98, w sumie jak rocznik auta ;D
--- Cytat: _radzio1 w Maj 27, 2009, 23:14:03 pm ---czy tankując z dystrybutora 98 paliwa bedzie miało przynajmniej te 95 oktan??
--- Cytuj ---to temat na długa dyskusję dlaczego jest tak a nie inaczej
--- Koniec cytatu ---
--- Koniec cytatu ---
artleks:
--- Cytat: _radzio1 w Maj 27, 2009, 23:14:03 pm ---to nim zaczniecie wszyscy pisac jakie to paliwo nie lejecie odpowiedzcie sobie na jedno wazne pytanie:
czy tankując z dystrybutora 98 paliwa bedzie miało przynajmniej te 95 oktan??
polecam testy paliw dostepnych w polskich stacjach tylko się nie przeraźcie ...
jakis dawny czas temu jedna z gazet moto przeprowadziła taki test i w 99% przypadkow paliwo z dystrybutora 98 ledwo miało 95 oktan.
--- Koniec cytatu ---
masz 100% racje - jeszcze kilka lat temu byłem troche związany z rynkiem paliwowym i mogę powiedzieć że jakość tego co lejemy do baków dalece odbiega od tego co jest napisane na dystrybuturze. Tak naprawdę ta jakość jest z roku na rok lepsze, ale nadal do idealu to :-gwizd :-gwizd Inna sprawa że biorąc pod uwagę wszystkie duże stacje sieciowe typu BP, Orlen, Statoil itp poza Lukoil wszystkie biorą paliwa z 2 źródeł. Cena paliwa to tylko polityka danej marki - przykładem może być Shell - jeszcze kilka lat temu miał uchodzić na stacje typu premium - obecnie - wystarczy spojrzec na cennik na stacjach tej marki. Oczywiscie nie polecam stacji "prywatnych" - tam przypadki mieszania benzyny z wodą do zupełnie sporadyczne przypadki, a obecność wody to efekt nieczyszczenia zbiorników, ale mieszanie paliwa z opałowym to już nie są sporadyczne przypadki. Warto zwrócić też uwagę na inna kwestię - wjezdzamy na stacje "sieciową" a jestesmy na "prywatnej" na zasadach patronatu. Wystarczy spojrzec czy stacja spelnia wymogi danego koncernu - np. zamiast 3 toalet - jedna. Osobiście nie mam przekonania do stacji Rafinerii która właśnie w zdecydowanej większości działa na zasadzie patronatu.
Poniżej wyniki jednej z kontroli stacji:
http://www.norcom.com.pl/download/inne/lista_stacji_paliw_2005_04_27.pdf
szpulek:
Albo BP Ultimate albo Shell VPower. Od Orlenu i innych niemarkowych stacji z daleka. Nie tankuje takze na tych wszystkich neste-podobnych. Problem jest niestety przy granicy, tam to dopiero jest jakosc paliwa... Czasem ultimate i vpower nie pomaga, a potem zaczynaja sie problemy.. pzdr
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej