Dział Techniczny > XJ X351 (2009 - obecnie)
XJ jako auto na co dzień
maron:
a konkretnie ile pali,bo na stronie piszą 5,2 w trasie 5,7 średnio
rmazurek:
Chybatroche oszukują ;)
Najlepsze w życiu - jazda jak z królowa angielska i to na trasie - 5.136 w lecie z włączona klima trasa około 40km i mierzone po odpaleniu ciepłego silnika przy prędkości średniej okolo 80 km/h
Średnia ze zbiornika przed ostatnim tankowaniem to 8.3 l/100 - jazda nie emerycka ale tez bez szaleństw.
Przy ostrzejszym ciśnienieciu około 12-15 l/100
Jazda w bardzo zakorkowanym mieście w godzinach szczytu 23.5 l/100
Jazda na trasie polska uk 2000km w 17h - średnie spalanie 8.8 l / z całej trasy
Paliwo zawsze wysokocetanowe (ultimate)
Raz w życiu zatankowałem zwykle i zrobiłem około 80km mniej na zbiorniku.
maron:
swoją wypowiedzią przywróciłeś mi wiare w ludzi :-super
CzarnyLewis:
rmazurek jak to wygląda u Ciebie po przesiadce z XF do XJ? W końcu obydwa 3.0D, także dosyć ciekawe porównanie.
rmazurek:
Xj dużo bardziej komfortow, wykonany z lepszych materiałów (inna skóra itp). Jeśli chodzi o spalanie to xf wydawal się spalać więcej (tez był po remapie) ale to zapewnię z powodu większej wagi.
Jeśli chodzi o samo odczucie jazdy to xfem chce się jeździć bardziej dynamicznie natomiast xj aż się prosi żeby jeździć nim bardziej „dostojnie” - nie oznacza to jednak ze nie ma pazura ;) xj wydaje się mieć tez lepsze systemy bezpieczeństwa w sensie ze jak przedobrzysz to jest w stanie Cię uratować z opresji - w xf nie miałem takiego odczucia ale to może być wynikiem różnicy rocznikowej (xf był z 2010).
Ogólnie polecam - w tym roczniku, z taka ilością miejsca i za taka kasę nic ładniejszego nie dostaniesz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej