Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Falujące obroty,przerywanie,wysokie spalanie
ArturJaguar:
--- Cytat: sobrus w Marzec 13, 2019, 19:48:26 pm ---11L w mieście to dużo? :-boks
Może zasysa gdzieś lewe powietrze? Świece w porządku? Gazu nie ma?
--- Koniec cytatu ---
2,2 to diesel - gazu nie ma :) to jednak wydaję mi się,że za duże spalanie.
ArturJaguar:
--- Cytat: ziutek567 w Marzec 13, 2019, 20:05:55 pm ---Te telepanie z rana może być winą świec. Ja bym zrobił dla świętego spokoju test przelewowy i sprawdził na kompie czy przepływka czasami nie zdechła i jaką temperatur pokazuje ci w dolocie i temperaturę paliwka bo też może być winne przy odpalaniu
--- Koniec cytatu ---
Postaram się na dniach ogarnąć temat świec.Jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie proszę pisać. ;)
sobrus:
--- Cytat: ArturJaguar w Marzec 13, 2019, 21:04:21 pm ---2,2 to diesel - gazu nie ma :) to jednak wydaję mi się,że za duże spalanie.
--- Koniec cytatu ---
:-hehe OMG musiałem być nieprzytomny. Fakt 11l na diesla to raczej dużo.
Wydaje mi się, że to nie świece żarowe. Za ciepło jest chyba.
W dieslu nie ma układu zapłonowego więc moje podejrzenie pada na układ paliwowy.
Na początek zalałbym specyfiku do czyszczenia wtrysków i układu paliwowego i jakieś wypasione paliwo do kompletu.
Objawy pasują do wody w układzie paliwowym.
ArturJaguar:
Dzisiaj sprawdziłem świece żarowe i wszystkie są sprawne także one odpadają.Obroty falują szczególnie jak jest zimno im cieplej tym falowanie słabnie.Jakiś czas temu wlałem do baku preparat do czyszczenia wtrysków LIQUI MOLY i zrobiłem trase 800km tak żeby wszystko przepalić.Ta operacja w zasadzie nic nie dała.Tydzień temu wymieniłem profilaktycznie filt paliwa, poprawy nie ma.
sobrus:
Moja wiedza na temat diesli jest nikła, ale skoro auto pali jak smok, to może któryś wtrysk Ci się zawiesza i leje.
Dałbym wtryski na sprawdzenie. Google coś podpowiada o próbach przelewowych.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej