Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

S III 4.2. Nadaje sie na codzień?

<< < (5/6) > >>

dziadzol:
Jaki jest sens porównywania aut, które konstrukcyjnie dzieli 30 lat? Równie dobrze można porównywać osiągi v8 xjr z jakimś wyśrubowanym współczesnym dieslem. Śmiechu będzie co niemiara ;-)

msiwow:

--- Cytat: Jaguar XJ6 w Grudzień 13, 2019, 15:13:30 pm ---130 km/h i 3 tys obrotów ? , tyle to ja mam przy 200 km/h  :-hehe .

--- Koniec cytatu ---

W jakim to aucie masz 3tys obrotów przy 200 km/h? Osobiście uważam, że 130km/h i 3 tys obrotów to dla 3 biegów dobry wynik, tyle mają auta z pięciobiegowym manuałem z lat 90 tych. Szkoda tylko, że ta skrzynia prawdopodobnie obcina potencjał tego auta....swoją drogą jak się tym jeździ? Jakie są odczucia w kwestii osiągów? Przy jakiej prędkości(jazda spokojna) włącza trzeci bieg?

Jaguar XJ6:
W swoim SV8 przy 200km/h mam równe 3 tys obrotów , no ale wiadomo to 6 biegowy automat . Jak miałem XJ40 to przy 3 tyś jechał ze 130/140 km/h  na 4 biegu rzecz jasna .

msiwow:
Przy jakiej prędkości skrzynia włącza ostatni bieg w sv8? Jadąc spokojnie.

Jaguar XJ6:
Jak jadę tak , żeby sam leniwie zapinał biegi , to 6-tka wchodzi przy 85/90 km/h . Na co dzień jeżdżę z tempomatem ustawionym na 110 km/h , to 1650 obr/min .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej