Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Woda w bagażniku XF
ArtXF:
Przejrzałem wątki na temat wody w bagażniku ale nie znalazłem w modelu XF , czy ktoś już znalazł przyczynę dlaczego robi sie akwarium w bagazniku? Jeśli tak, to podpowiedzcie panowie bo to lipa jakaś, żeby w paroletnim aucie tej klasy była woda w bagażniku. Z góry dzięki za wskazówki.
rmazurek:
Witaj.
Najprawdopodobniej dostaje sie przez wloty za lampami - wyciagnij lampy i sprawdz czy kratki sa szczelnie zamontowane i czy gumy nie zparcialy lub nie sa uszkodzone.
Jesli to nie to to sprawdz dokladnie uszczelke klapy.
ArtXF:
Niestety ale zapakować muszę kobitę do bagażnika i lać wodę, jak znajdzie to wypuszcze jak nie to będzie czekać aż się pojawi woda 😊. Mam wersję bezwypadkową, wolę gorsze wyposażenie i slabszy motor ale bezwypadkowy i serwisowany dlatego zdziwiła mnie ta woda. Generalnie zauważyłem że strasznie miękka jest cała konstrukcja, krzywi się jak stane na jakiś nierownosciach. Po deszczu czasami jest woda a czasami nie. Jak jest to na 2-3 cm we wnece na koło, masakra. Jak się uporam to dam znać. Dziękuję za podpowiedzi .
wolung:
Gdzieś tutaj na forum czytałem że ktoś jak chciał odkręcić śrubę akumulatora to okazało się że była na wylot i była tak zardzewiała że musiał ją ciąć. Sprawdź czy u Ciebie czasem tamtędy wilgoć się nie dostaje.
nordyk:
Sprawdź szczelność uszczelek lamp
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej