Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Zakup XF lub XF-R - zbieram wszelkie informacje.
xsnailx:
swiece i cewki wg ksiazki robi sie przed 120kkm , olej w skrzyni wg producenta skrzyni tez
pytanie co masz na mysli mowiac przegrzany motor.
Thombike:
Znam ludzi, którzy są kompletnymi ignorantami w kwestiach techniki ale moga sobie na to pozwolić, bo jak to zwykle bywa, głupi ma szczęscie, wiec kasa to ich ostatni problem. Pałuja wiec takie auto mimo że na desce mają już dyskotekę z kontrolek. Wiadomo, że moze sie to skończć całkowiym załatwieniem silnika ale nie musi. przykład mam sprzed dosłownie 5 lat, keidy do znajomego mechanika zajechał rusek XFRem, bo przestało mu auto ciagnąć. Okaząło sie szybko, że auto było sprowadzone z USA, oczywiscie powypadek i ze wszystkich bodaj 6 miało tylko 2 chłodnice...Silnik zaczał umierać to dopiero właściciel sie zorientował, że cos nie gra. W moim aucie dla przykładu mam osobny wskaźnik ciśnienia i temperatury oleju (fabrycznie) i jak lecę 200+ po autobahnie przez dłuższy czas to widzę, że temperatura zaczyna wzrastać i gdy przekroczy pewną granicę nalezy sobie dlasze gnanie odpuscić i po prostu schłodzić motor i pozostałe elementy. Współczesne auta owszem, potrafia wiele ale producenci nie dają tych parametrów za darmo i n zawsze. Na pełnym wysileniu żaden silnik długo nie pojedzie, bo nawet sie go pod tym kątem nie testuje na jakiś długich dystansach. Z resztą, żaden producent nawet nie przewiduje, ze silnik używany przez zwykłego Kowalskyego będzie zmuszony do wyciskania z siebie wszystkiego przez non stop np. pół godziny bo teoretycznie, nigdzien ie ma na to warunków, kiedyś musi zwolnić...A zycie swoje.
Więc...Nie wiem na jakiego typu przegrzanie wrazliwy lub podatny jest motor 5.0, ale mam na myśli czysto mechaniczne przegrzanie jednostki z powodu zbyt długiej pracy na wysokim obciązeniu. Chyba, że chodzi o problem ze staniem w korkach...Hmm...
Grabol1983:
Tak kolega co napisał wyżej ma racje, jeśli cie stać na jaguara XFR5.0 to nie zastanawiaj się. Ja kupiłem właśnie takiego 4 miesiące temu dokonałem pare małych przeróbek i uzyskałem 560KM. Jednym słowem to jest potworek :-A . Miałem wcześniej różne szybkie auta, ale ten sprostał moim wymaganiom jest pełna pi.......!
nordyk:
Napisz co jak i gdzie robiłeś ? Ktoś Ci to ogarniał ? Pzdr
Castrol:
Witam,interesuje się zakupem xf-a ze stanów,raczej rozsądnie uszkodzonego. Podobają mi się polifty 2012 w góre jednak z tego co widzę to 4.2 nie jest tam już montowane. W związku z tym czy 5.0 poliftowe też ma problemy z rozrządem? Jakie są mniej więcej koszty pozbycia się problemu? I podobno do wymiany świec trzeba silnika wyjmować (?) Jest też 3.0 ale nie wiele o nim wiem. Zaznaczam,że chciałbym zrobić jakąś porządną instalacje lpg i z tego co wiem już je robią i w 5.0 się sprawdzają.
Z góry dzięki za odpowiedź
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej