Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Wtryski Jaguar XF

<< < (2/3) > >>

nordyk:
Widzisz!  Może auto długo stało i któryś się zapiekł, dolej jeszcze tego płynu ze 2 razy i zrób dłuższą trasę. Na stacji kupuj shell v power - nie żałuj bo na nim zrobisz z 80km więcej niż na jakimś szajsie. Także cena  Sie zwróci. Możesz jeszcze na cały bak ropy dolać z 500 ml oleju do dwusówow - pełen syntetyk ten czerwony ale to na trase żeby dpf wypalilo. Zmień filtr paliwa. Pzdr

Bolo004:
NORDYK!...jestes pewien,ze syntetyk do 2-taktu dodany do pelnego baku "ropy"-wypali na trasie DPF?...mocno interesuje mnie ten temat...mozesz to jakos rozszerzyc?.Jezdze "S"-ka/275 koni...Bede wdzieczny za odpowiedz,pozdrawiam.

maron:
olej 2 takta nie wypala dpfa ale dodany przed trasą a nie na krótkich odcinkach nie zanieczyści go.Gdzieś czytałem że ten olej ma nie być syntetykiem właśnie.Jak to w końcu jest?

nordyk:
Nie chodziło mi o to że olej wypala dpf tylko po wlaniu oleju do 2 takta żeby nie jeździć po mieście tylko na trasie wypalić całe paliwo z tym olejem. Olej ma być syntetyk. Mój pacjent w de jest nadwornym mechanikiem w AMG i sam tak robi ze swoim klekotem. Też mam wersję S w kombiaku i od czasu do czasu dolewam ten środek z liqui. Ojciec ma clsa w dieslu i odkąd pamiętam dolewał parę setek do e klasy czy do clsa który też ma euro 5. Liqui molly 1052 taki olej leje ojciec.

maron:
Jak się domyślam chodzi o czyszczenie układu wtryskowego?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej