Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

serwis kompresora zawieszenia

(1/2) > >>

Alef Zero:
Raczej każdy kompresor wymaga serwisu okresowego, wymiany filtra, osuszania, wymiany oleju.
Jak jest z naszymi kompresorami zawieszenia ?
Czy jest tam jakiś filtr i czy go trzeba wymieniać ?
A jakiś olej ?
No i co z odprowadzaniem wody ?
Generalnie , czy powinno się wykonywać jakieś okresowe czynności serwisowe, czy raczej czekać aż padnie ?

mbolo:
Dołączam się do prośby kolegi.  Ktoś robił taki serwis okresowy ? Na youtube jest filmik z wymiany uszczelek. Od czasu do czasu wyskakuje mi błąd kompresora. Może by to pomogło. Elektryk, już 2 nie umie zdiagnozować błędu.

Driv3rrrr:
Rozłożenie kompresora zazwyczaj wiąże się z wymianą wszystkich uszczelniaczy co znowu oznacza, że najlepiej wtedy wymienić wszystko co jest do wymiany czyli inaczej mówiąc pełna regeneracja. Także albo robić to za wczasu albo aż padnie. I nie kosztuje to 300 zł

pirullo:
 Robiłem to tydzień temu. Cała operacja zajmuje ok1.5 godziny, koszt 60zł. Wymiana tylko uszczelki na tłoku kompresora, reszty nie ruszałem. Uszczelka do kupienia na allegro.
Auto ma 173k przebiegu i pojawił się komunikat Air Suspension Fault, auto stalo równo, nie było żadnych widocznych objawów. Po wymianie uszczelki komunikat zniknął.

mbolo:
Bedę wdzięczny jak dasz namiary na tę uszczelkę. Jakbyś mógł jeszcze mniej więcej opisać jak ją wymienić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej