Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Jak wyjąć dyszę spryskiwaczy reflektorów?
scyzor:
O! Dzięki za filmik. Wydaje się, że łatwo - mi się wydawało, że mocniej "ciągnie" z powrotem. Spróbuję. Pytanie czy mój bezpiecznik jest ten sam...
Po południu wrzucę fotkę bezpieczników. Ni cholerki nie pasują do instrukcji :-nie
voitec:
Spryskiwacze wypycha ciśnienie wytworzone przez pompkę. Wraca zapewne przez sprężynę.
Napisz, z którego roku jest Twój samochód, to mogę poszukać w schematach. Chyba było tak, że najpierw był bezpośrednio sterowany przekaźnikiem, a bezpiecznik obejmował wiele urządzeń. Później była zmiana, i był bezpiecznik F24 po przekaźniku.
W ogóle możesz sobie ustawić podpis w ustawieniach profilu forum, tak żeby zawsze dokleiło podpis z informacją co posiadasz.
Driv3rrrr:
Możesz i godzinę trzymać wysunięty i nic mu nie będzie
scyzor:
Ok. Dzięki koledzy! Zaraz dodam podpis. A to cenna informacja, że ciśnienie. Myślałem, że silniczek i nie chciałem po prostu spalić go.
2,5, manual, 2005, wersja ponoć Executive (?).
scyzor:
Naprawiłem 2 klapki. Nie pomyślałem o zrobieniu fotek ale sprawa wyglądała tak: tam gdzie było pęknięte "oczko" do krzyżaka (w każdej jedno na szczęście - przykleiłem po obydwu stronach (kropelką ;) ) przycięty odpowiednio cienki plastik. Może być np. z doniczki ;) "Grzbiet" łączenia wzmocniłem POLXIPOLem i przewierciłem w odpowiednim miejscu. Po wysunięciu (wskazana rękawica, żeby się spryskiwacz nie wyślizgnął) tzw. trytka, ucinaczki i po robocie :-super
Nawigacja
Idź do wersji pełnej