Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
XF - 2010 - 3.0 Diesel (241KM) - nieszczelny katalizator - 9X235E214AD
wolung:
No i katalizator dotarł. Pierwsza rzecz to flansza ma powierzchnię płaską, więc nie powinno być problemu ze zrobieniem zestawu naprawczego. Druga sprawa to sam element elastyczny. W środku rury ścianki są jednolite, jakby sama plecionka była tylko z zewnątrz. Niewiele z tego rozumiem i aż mnie kusi żeby w starym odciąć ten element i przeciąć wzdłuż żeby sprawdzić w przekroju, jak to jest skonstruowane.
maron:
Ja tu widzę fałdkę(peszla).Czyli to samo co w zwykłęj plecionce, tyle że najczęsciej są one osłaniane przez plecionkę wewnętrzną lub owijkę taką jak wąz prysznicowy.Chyba że zdjęcie mnie myli...
wolung:
No i nie udało mi się zrobić zdjęć. Pojechałem do mechanika na wymianę. Dojścia praktycznie do tych śrub nie było bez kanału czy dużego podnośnika. Poprosiłem mechanika żeby do mnie zadzwonił jak ściągnie stary katalizator. Powiedział że zrobi mi zdjęcia, jednak ani nie zadzwonił ani nie zrobił zdjęć.
Katalizatora nie dało się wykręcić. Został raczej urwany przy plecionce a potem dopiero były odkręcane szpilki. Katalizator zabrałem a o flanszy zapomniałem. Po zdjęciu jednak wydaje mi się że plecionka i flansza są wsuwane do katalizatora bez spawania i tak to siedzi. Przy takiej technice niestety rozszczelnienie jest wysoko prawdopodobne. Czy takie rozwiązanie chroni blok silnika? Nie wiem.
Na zdjęciu stary katalizator po zerwaniu plecionki z flanszą.
maron:
na pewno jest to spawane
Nawigacja
Idź do wersji pełnej