Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Jaguar XF Co mam kupić???? Model????

<< < (2/8) > >>

Bolo004:
...kazdy moze sie zatrzec...nie ma takiego,nawet "zakute HEMI 5,7".  :)

forester33:
w sumie potrzebuje cos na dłuzsze trasy ale po miescie tez sie bedę krecił autkiem

Zatoichi:
Roczniki 2008 -2010 to już auta niemal dziesięcioletnie - pod względem niezawodności i kosztów serwisowania najlepiej wypadają wolnossące silniki benzynowe.
OT: Kolego Bolo - milet nie bez powodu zwraca uwagę na możliwość zatarcia diesla - biturbo 2.7 (konstrukcja peugeota zresztą) jest obarczony wadą konstrukcyjną skutkującą właśnie problemami z wałem korbowym i panewkami. Jakiś czas temu u "mojego" mechanika na placu naliczyłem 5 szt. XF (choć to stosunkowo rzadko spotykane auto) - wszystkie diesle, wszystkie z uszkodzonymi silnikami. Pytałem - nie przypominał sobie, żeby trafił do niego kiedykolwiek XF czy XJ benzyna z uszkodzonym wałem czy panewkami. 

milet:
Gdybym miał kupować jeszcze raz - kupiłbym 5-litrową benzynę. Niedługo zakażą wszystkiego, co ma więcej niż 4 cylindry, więc trzeba brać, póki są.

milet:

--- Cytat: Bolo004 w Grudzień 14, 2018, 17:52:37 pm ---...kazdy moze sie zatrzec...nie ma takiego,nawet "zakute HEMI 5,7".  :)

--- Koniec cytatu ---
No jasne... Ale mój się zatarł od tak sobie, choć chuchałem na niego i pieściłem ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej