Dział Techniczny > E-PACE (2017 - obecnie)
Opinie, wady i ocena auta przez prasę i użytkowników z forum
kajoj:
Tak, też zauważyłem, że nie ma wskazania braku płynu do spryskiwaczy, co wydało mi się trochę dziwne... moje poprzednie 3 samochody (począwszy od 2000 roku) miały takie coś. Dziwne... XE miał takie wskazanie. Fakt, trochę irytujące i trąci Dacią, no ale dobra... idzie bez tego żyć.
Natomiast dla mnie Infortaiment Azjatyckich kolegów jest dla mnie totalnie nie do przyjęcia :) No ale to kwestia gustu, jednemu odpowiada to innemu coś innego :)
Jeżeli chodzi o nudę w Niemieckich autach, to tak, VW czy BMW jest takie same od X lat, ale chyba jest gama ludzi, która to lubi (wszystko tak jak było 5 generacji temu). Mnie osobiście te auta nie przekonują, ale np. już Audi czy Mercedes owszem.
Co do rozczarowania zgadzam się. Może oczekiwania były zbyt duże... no i niestety mam wrażenie, że Jaguar potraktował E-Pace po macoszemu, jako najtańsze auto w gamie, specjalnie okrajając pewnie funkcjonalności... Przykre.
mojomr:
Owszem, to jest tak, że bez tego idzie żyć ale... ciągnąć myśl dalej można wyobrazić sobie brak wskaźnika paliwa. Też dałoby się bez tego żyć. Wskaźnik oleju też. Kontrolki świateł - po co? I tak dalej, i tak dalej... dlatego uważam pierdołkę pt: brak wskaźnika płynu do spryskiwacza za poważne uchybienie, jednak.
Zrobiłem trasę w sobotę Wawa-Poznań. I kolejne zdziwko: Z Warszawy do Poznania spalił 8,1l/100. Średnia prędkość = 113 km/h. A z powrotem, przy średniej prędkości 125km/h spalił 7,9l/100. Powinno być chyba odwrotnie? Prędkości nie były zabójcze więc i tak za dużo, uważam.
A najlepsze na koniec. Żeby dobrze policzyć przestawiłem wyświetlacz na tryb "Podróż B". Ok, policzył, wyświetlił. Przestawiłem z powrotem na "Podróż A" (na codzień mam tak ustawione). Komputer przestał działać!!! Zawiesił się na jakichś wskazaniach (jakich i skąd, trzeba by się zapytać komputera). Nic. Koniec. Null. Zero. Zresetowałem całość. Zaczęły się jakieś głupoty wyświetlać: 25l/100!!!
Nie chcę się znęcać nad Jaguarem ale... samochód klasy premium, przypomnę...
Po leasingu kupuję jakiś dobry, normalny samochód japoński/koreański ;D
kajoj:
Ile masz przebiegu?
Na szczęście ja jeszcze żadnych przygód nie miałem. Jak wygląda Twój homepage? Masz 4 czy 3 prostokąty do wyboru?
Ja zrobię w weekend Gdańsk <-> Wawa, zobaczymy ile mi wyjdzie.
Wracając trochę do tematu odbioru, jak on wyglądał? Dostałeś jakieś gadżety / alkohol ? Był samochód już na końcu przykryty płachtą? Chciałbym porównać do swojego odbioru :) Nie licząc czasu oczekiwania (też w sumie z 30 minut czekałem....)
mojomr:
Aktualny przebieg 6 500 km.
Po wgraniu nowego softu (w serwisie próbowali ustawić język polski na wyświetlaczu ale polegli i nie dali rady (!!!) ) mam 3 prostokąty. Chyba. Muszę sprawdzić.
No, ciekawe, napisz jaka średnia prędkość i ile spalił.
Odbiór fatalny. Musiałem czekać ponad dwie godziny a później dostałem kluczyki, gaśnicę do ręki ("weź ją pan i gdzieś przymocuj") i do widzenia. Płachty nie było, jedynie folie ochronne na masce, lusterkach.
zibikm:
7l/100? Pomarzyć. Jak robię takie krótkie odcinki to spalanie mam ponad 11 l/100. Ja już zdążyłem AdBlue dolewać :o Cóż, mało oszczędny samochód, jak dla mnie.
Witam, a tak z ciekawości auto jest w automacie czy manualu?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej