Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

air suspension

<< < (4/8) > >>

JAG08.2018:
Rozumiem, a jakiś namiar na tą regeneracje? i długo juz z nim jeździsz bezawaryjnie? myślałem nad regenracją tylko nie wiedziałem czy warto. pozdrawiam

Jaguar XJ6:
Regeneracje warto wykonać pod warunkiem , że amortyzator jest sprawny , a dziurawy/nieszczelny sam miech . W X350 jest zawieszenie hydropneumatyczne , czyli role sprężyny odgrywa miech w którym jest powietrze a amortyzator jest olejowy . Ja mogę dać przykład swojego X350 , miał regenerowane miechy i stoi równiutko , tylko co z tego skoro na dołach tłucze jak jasna cholera , bo amortyzator ma 7 % sprawności . Cały zawias był sprawdzany i luzów brak , ale tłucze właśnie zużyty amortyzator i dlatego na wiosnę będę musiał zakupić 2 nowe , bo o ile miech da się zregenerować , to amortyzator już nie , a że jest to cały zespół , to trzeba całość wymieniać .

JAG08.2018:
amortyzatora co prawda nie sprawdzałem, ale póki nie zaczął mi ten miech przepuszczać, to jeździł jak należy i nie słychać było żadnych stukań. Kupiłem auto nie dawno, wszystko było ok, nagle zaczął mi wywalać ten air suspension fault i sie okazało że się nie podnosi. czasem sie podniesie i zaciśnie tą poduszkę ale po zgaszeniu słychać jak powietrze ucieka. i dlatego chciałbym wymienić czy zregenerować sam miech żeby nie iść w kosmiczne koszty, bo widziałem całe amortyzatory z miechem nowe po ponad 3 tysiące, a przydałoby sie pewnie od razu dwa wymienić.

JAG08.2018:
a tak zapytam przy okazji bo widze że masz LPG, gdzie montowałeś i na jakich podzespołach. Bo przed tą awarią przymierzałem się do podróży w Polske w celu zamontowania żeby mieć pewność że ktoś zrobi to dobrze, bo u nas to mało kto chce się tego podjać.

Boodzio2:
Za 1200 można kupić niemieckie nowe szt z dwu letnia gwarancją dedykowane do 350.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej