Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

XF z aktywnym tempomatem

<< < (2/3) > >>

KrzysiekAtl:
Jak wygląda ten czujnik ? W którym jest miejscu ?
Czy jest możliwość dołożenia tej funkcjonalności jeśli fabrycznie było ?
Auto dosyć bogato wypasione a tego chyba nie ma.
Nie ma chyba także czujnika martwego pola ...
Jak sprawdzić bo nie zauważyłem w trkcie jazdy żadnej sygnalizacji w lusterkach.
2013 rok.
Dzięki za pomoc.

ZAIC:
Dla mnie coś pięknego! Ładnie utrzymuje prędkość i odległość, dohamowuje jak trzeba i to nawet ostro, po dohamowaniu do dużo niższych prędkości auto redukuje fajnie biegi i przyspiesza żwawo. Co do pola widzenia, widzi tylko "nasz" pas także nie wariuje przy mijaniu.

rmazurek:

--- Cytat: KrzysiekAtl w Sierpień 04, 2020, 22:11:20 pm ---Jak wygląda ten czujnik ? W którym jest miejscu ?
Czy jest możliwość dołożenia tej funkcjonalności jeśli fabrycznie było ?

--- Koniec cytatu ---

Wszystko da sie zrobic - pytanie tylko czy sie oplaca - wiazka najprawdopodobniej jest ale oprocz wiazki potrzeba jeszcze sensor, modyfikacja zderzaka (wymiana dolnego grilla), wymiana kierownicy, zapewne jakis modul ktory tym steruje a do tego programowanie...

--- Cytat: KrzysiekAtl w Sierpień 04, 2020, 22:11:20 pm ---Nie ma chyba także czujnika martwego pola ...
Jak sprawdzić bo nie zauważyłem w trkcie jazdy żadnej sygnalizacji w lusterkach.
2013 rok.
Dzięki za pomoc.

--- Koniec cytatu ---

Jesli lusterka nie maja charakterystycznych znakow w gornym zewnetrznym rogu to auto nie jest wyposazone w BSM

Podaj Vin (wystarczy ostatnie 8 znakow) - sprawdze co powinno byc na wyposazeniu

anutemix:

--- Cytat: ZAIC w Sierpień 05, 2020, 07:32:24 am ---Dla mnie coś pięknego! Ładnie utrzymuje prędkość i odległość, dohamowuje jak trzeba i to nawet ostro, po dohamowaniu do dużo niższych prędkości auto redukuje fajnie biegi i przyspiesza żwawo. Co do pola widzenia, widzi tylko "nasz" pas także nie wariuje przy mijaniu.

--- Koniec cytatu ---

Jak dla mnie  nic pięknego,  ile razy  chamował na zakręcie  myląc  mój  pas z drugim. Jadac 20 h umęczyłem  się  wiecej niż  to warte. Wolał bym  tempomat sam bez radaru. To tylko moja opinia  każdy  ma swoje  zdanie. 

rmazurek:
Nie wiem jak w XF ale w moim epace mozna wylaczyc( dziala wtedy jak standardowy tempomat) - trzeba przytrzymac przycisk na kierownicy ktorym zmniejsza sie odleglos od auta przed Toba.

znalazlem ze w XF jest fizyczny przycisk.

Mnie osobiscie tez troche irytuje - duzo zalezy od tego gdzie sie jezdzi - na autostradzie masakra - za to w korku super...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej