Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

Wersje XJ6 series 1

<< < (2/3) > >>

osa:
Czytam juz kilka godzin i ciężko idzie. Przeglądając zdjęcia widziałem kilka z okrągłymi kierunkami. Też wygląda mi to na samoróbkę i to od cinquecento.
Ten ze zdjęcia jest 4.2 235hp w manualnej skrzyni. Po czym wznosisz, że to wersja USA jeśli mogę wiedzieć ?
A co do kota na masce to w serii XJ już go nie było, to też dokładka ? Daimler ma inny grill tylko .

Yoohas:
Lampy są symetryczne.

Z ciekawości podrzuć zdjęcia tych wersji z okrągłymi kierunkowskazami.

Poza tym to są zapewne obrysówki. Bardziej prawdopodobne, że połamały się człowiekowi oryginały i założył coś za 2 USD (lub 8 PLN). Mniej prawdopodobne, że samodzielnie nawiercił błotniki, bo chciał mieć dodatkowe światełka.

Po mojemu 4.2 manual to najlepsze zestawienie ;) Chociaż bardziej prawdopodobne, że ma ok. 190 KM.

osa:
Tak, jak głębiej poczytałem to faktycznie, miedzy 173 a 190km. Licznik ma w km/h. Tylne lampy tez europa. Tylko te białe kierunki mi nie dają spać i "obrysówki". Faktycznie lampy są symetrycze, asymetryczna wygląda ładniej. Wymiana ramki i lampy ? Błotnik raczej taki sam więc nie powinno być problemu.
Co do mocy to się najwyżej podniesie.

Wrzucam kilka fotek.

osa:
no i co, nikt nic nie wie ?

jarek-jerryjag:
ser1 miała w USA- Kanadzie żółte całe migacze . Podobnie jak w ser2 czy 3 XKE czyli E-Typa . białe klosze były  tylko w Grecji i Włoszech  i chyba w Japonii ale i tam tez występowały żółto-białe jak w prawie w całej Europie.
 fabryczny #  białych to prawe  C28338 i lewe C28339.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej