Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Problem z nagrzewnica - nawiewami pomocy
Kudlaty:
Witam
Miałem podobny problem. Też jeden elektryk wymienił mi na nowy modol ale to nic nie dało okazało się że mój jest ok wystarczyło go zaprogramować od nowa i wszystko wróciło do normy
marcinesko:
Masz może jakiś kontakt do gościa który to programował i jaki to region polski
marcinesko:
Witajcie ,problem prawie rozwiązany ,winny całemu zajściu jest elektryczny dogrzewacz który jest przepalony i przez który wariuje cały system nawiewu .Doraźna naprawa to wypięcie jednego z przewodów zasilających .Dogrzewacz znajduje się nad nogami kierowcy po prawej stronie trzeba zdjąć szmatę na 3 klipach trochę gimnastyki i cały układ wraca do normy .Niestety to tylko doraźne działanie konkretna wymiana dogrzewacza wiąże się ze zdjęciem kokpitu i wielu innych elementów.Nr części MF013410-0451, jeśli ktoś ma inne rozwiązanie warto się tym podzielić.
polo811:
Witam a czy ktos wie kiedy ten dogrzewacz sié wlacza jakie warunki musza byc spelnione , podejrzewam ze zawsze dopoki silnik nie osiagnie 90 stopni? u mnie natmiast po rozgrzaniu silnika slabo reaguje zmiana temperatury, od 16 do 22 stopni jest praktycznie takie samo chlodne dopiero po 24 robi sie lekko cieple a 26 juz wrzatek Czy to winne moga byc zawory regulacji ciepla ?
kacperr:
Witam
W sierpniu 2018r użytkownik Buli668 pisał o problemie z nawiewami i nadmuchem zimnego powietrza.
Czy kolego rozwiązałeś ten problem bo tydzień temu przy moim jagu xf zrobiło się to samo i nie mogę tego ogarnąć.
A może ktoś miał ten sam problem proszę o pomoc!!!!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej