Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Falujace obroty na zimnym
mbolo:
Czytałem forum. Najprawdopodobniej to konwerter skrzyni biegów. Co dziwne jak się nagrzeje jest wszystko OK. Zastanawiam się . Może wymiana oleju i filtra by coś pomogła. Czy w Kielcach dalej ten zakład co regeneruje działa ?. M ktoś namiary ?
Jaguar XJ6:
Opisz dokładnie jakie są objawy , jestem świeżo po regeneracji konwertera , więc coś na temat falowania obrotów wiem .
Napisze w punktach objawy mojego zużytego konwertera :
1. Falowanie na zimnym silniku ( ale tylko przy wciśniętym pedale gazu , po odpuszczeniu falowanie ustawało )
2. Przy okazji falowania drgania na podłokietniku
3. Problemy z zapięciem 1 biegu ( było słychać i czuć , jak się sprzęgło ślizga )
4. Spora zwłoka z zapięciem biegów ( zapina biegi z przeciągnięciem , dość leniwie )
Po 2 dniach od pojawienia się falowania zdecydowałem się na odstawienie go do serwisu ( bo falowanie nie ustawało już nawet na rozgrzanym silniku ). Jak się okazało , skrzynia jest w ładnym stanie , ale konwerter był zajechany ( prawie wszystko w środku było do wymiany ).
mbolo:
Żadnych z tych objawów nie mam. Na zimnym silniku przy jeździe na 5 6 koło 1,8 tys obrotów faluje. po 5 min jazdy wszystko wraca do normy. Gdzie regenerowałeś konwerter ?ile kosztowało ?
Szymon.w:
Też tak mam ale konwenter był regenerowany w tamtym roku właśnie w Kielcach . Zastanawiam się nad tłoczkami i płytką mehatronika
mbolo:
Ile Cie kosztywała regeneracja. Da sie to zrobić na miejscu ? CO to są te tłoczki i płytka - gdzie się to znajduje ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej