Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

czarny dymek z wydechu w dieslu

<< < (3/5) > >>

qbaty:

--- Cytat: rufus1977 w Lipiec 18, 2009, 13:29:04 pm ---Moj 2.0D też puszcza dyma przy opcji "but" ,taka słabostka silników wysokoprężnych.

--- Koniec cytatu ---
No tak - ale pewnych granic przekraczać nie możemy. Sceny rodem z akcji oddziału AT - ciemność w środku dnia - to trochę za dużo ;) A jeśli dodatkowo zadymie towarzyszy lekkie szarpanie to mamy do czynienia z pęknięciem ww rury od turbosprężarki.

rufus1977:
W uk duuużo mondziaków jezdzi jako taksówki i też z ciekawości przyklejałem się do zderzaka ,i jak gość dał po garach to dymy szły.Oczywiście ktoś może powiedzieć ze taksówki są zajechane i nie serwisowane zbyt pieczołowicie ,jednak wydaje mi się że ten fordowski tdci "tak ma".

szpulek:
On tak ma i to czesto "od nowosci".. Poobserwujcie na ulicach.. pzdr

artleks:
Zgadzam sie ten silnik tak ma - mi od nowosci zawsze jak wcisne opcje "but" np. na 3 od 1500 do 4000 obrotow to troszke zadymi. Dotyczy to sytuacji kiedy ciagnie od samego dolu do samej gory na jednym biegu.  Takie zachowanie jest typowe dla tego konkretnego silnika - podobnie jest w Mondeo - inne marki (VW, BMW, Opel) od nowosci nie dymia  :-V

szpulek:
Jasne, ze dymia.. Diesel musi dymic, no chyba, ze ma DPF to wtedy juz inna bajka.. pzdr

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej