Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Uszczelniacze w skrzyni kątowej - problem ze znalezieniem numerów OEM

<< < (2/3) > >>

ziutek567:
simmering chyba był za 12zł więc tragedii nie ma. Dorobienie tego pewni by cie z 50ziko kosztowało, ale chyba przy szlifować rancik sam byś umiał. Najważniejszy jest wymiar zewnętrzny, wewnętrzny z małą tolerancją, jak będzie odrobinke ciaśniejszy to nic sie nie stanie, a szerokość to wiadomo 1mm jest do przeżycia. Istotny jest za to jego typ, czyli w którą stronę zbiera warga, w którą strone jest jakby zamontowana i jakie ciśnienie wytrzymuje i oczywiście czy do oleju czy innych historii. Zadzwoń do nich i pogadaj, a najlepiej jakbyś sie osobiście przeszedł do sklepu to myśle że sprzedawca coś by zaradził

sztandi7:
Trochę daleko mam :) Jakieś 130km do najbliższej lokacji :) Zadzwonię i zapytam. Dzięki za pomoc :)

Synkro:

--- Cytat: sztandi7 w Lipiec 13, 2018, 16:05:12 pm ---Witam. Jestem w trakcie kompleksowej regeneracji skrzyni kątowej, lecz mam problem ze znalezieniem numerów do jednej pary uszczelniaczy.

Posiadam już:
Uszczelniacze zewnętrzne półosi - C2S4875 2szt
Uszczelniacz wału napędowego - C2S11506 1szt

Została mi do znalezienia jeszcze 1 para, której nawet ASO nie mogło znaleźć, twierdząc, że tych wewnętrznych nie sprzedają.
Numery jakie są na nich to: 1X4W-7H490-BA i tego potrzebuję 2szt. a nigdzie nie mogę ich zlokalizować. Dodaję foty. Ktoś pomoże ?

--- Koniec cytatu ---

Czy udało Ci się zdobyć poszukiwany uszczelniacz? Mam ten sam problem, nigdzie nie mogę go dostać.

Bsat:
Wg schematu możesz śmiało wsadzić standardowy 60X72X8 i powinny się zmieścić.

sztandi7:
Tak. Kupowałem u siebie w Łodzi w jednym ze sklepów z uszczelkami. Czekałem jakiś tydzień czasu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej