Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Amortyzatory Sport vs Comfort

<< < (2/3) > >>

sztandi7:

--- Cytat: sobrus w Lipiec 17, 2018, 08:09:31 am ---
Amortyzatory hydro do C5 (tego 2008-)( kosztują około 800zł/szt, są więc kilkukrotnie tańsze niż do XJa. Super tanie w eksploatacji to nie jest, ale w porównaniu z jagiem i tak tanio.

--- Koniec cytatu ---
Ale to trwałe było zajebiście. Przynajmniej w tym aucie kumpla. Tłukł go bez taryfy ulgowej i nic się z nimi nie działo :o

Do amorów się przymierzam dopiero, obecnie przednie tłumią bardzo dobrze, tylnie też w zasadzie całkiem ok, tyle, że na jednym znalazłem lekki wyciek, więc już zacząłem się tym tematem interesować. I po prostu ciekaw byłem jakiej różnicy się spodziewać.

Demo:
Jezdze na co dzien cytryna C5 z hydroactive + 3.0 V6 automat i powiem ze jest bajka, chcialbym w przyszlosci sprobowac tego w C6 bo jest podobniez jeszcze wygodniejsze. Zlego slowa napisac nie moge rowniez o jagu akurat w moim przypadku xj40 - po dlugiej trasie rowniez wychodze wypoczety a dla przykladu kolega niewaskieauto siedzac w moim XJ40 stwierdzil ze jest o wiele wygodniejszy niz jego dawniejszy S type z amorkami CATS.

luto:

--- Cytat: sztandi7 w Lipiec 16, 2018, 17:31:39 pm ---
O zawieszeniu w C5 Hydroactive to legendy chodzą. Sąsiad miał takiego i przez ponad 100tys. km było praktycznie bezobsługowe i bezawaryjne, potem był zmusozny go sprzedać.

--- Koniec cytatu ---

Mam C5 z 2007 na hydro. Ma nalatane ca 275k km i nic nie było dotykane przy Hydro. I działa :-)

Mski:
Orientuje sie ktos ile Comforty na tył kosztuja w aso ? Nie chce mi sie do nich dzownic zeby mi sprawdzili.

sztandi7:
W sklepie V12 są po 349,00zł sztuka, a tam ceny są zawsze niższe niż w ASO. Więc strzelam, że ASO krzyknie sobie na pewno 400+ i 1-2 tygodnie oczekiwania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej