Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Problem z otwarciem drzwi kierowcy z pilota

<< < (2/4) > >>

Jagman79:
Dziekuje za kazda pomoc.
Niestety na dzien dzisiejszy nic nie pomaga. Dzisiaj rano wszystko wrocilo do normy ale tak jak sie domyslalem ze nie na dlugo bo od nowa to samo.
Co do tego slotu to wiem o co to juz chodzi ale w polifcie go nie ma raczej bo ja nic takiego nie widze u siebie. Co do akumulatora mam oryginalny i nie wiem czy tam sie wody dolewa bo wszystko oklejone ich naklejkami firmowymi a korkow na wierzchu nie widac. Jak bede mial czas to sciagne panel z drzwi kierowcy i zobacze czy wiazka nie jest uszkodzona i jak to wszystko wyglada. Na chwile obecna po nacisnieciu otwierania drzwi mam tylko problem z drzwiami kierowcy, inne sie otwieraja jak wczesniej. Kierowcy otworze ale musze jeszcze raz nacisnac pilota. W momencie ich otwierania slychac klik jakby sie blokowal zamek. Pozniej przy wysiadaniu jest normalnie wszystko dziala ale jak chce cos zabrac z tylnej kanapy to znowu nie moge otworzyc tylnych drzei chyba ze znowu nacisne pilota. Na sam koniec jak zamykam auto slysze jakies dwa klikniecia ktorych nigdy wczesniej nie slyszalem az do czasu tego problemu. W dalszym ciagu podejrzewam zamek drzwi kierowcy albo moduł centralnego.
Jeszcze jedno jak ustawie na wyswietlaczu automatyczne zamykanie przy ruszaniu to zauwazylem ze wszystkie zamki sie zamykaja ale ten w drzwiach kierowcy sie nie rusza.

Zyg zag:
Witam

zapraszam ;)

do sprawdzenia instalacja, zamek, modul ;)

Pozdro

mex:
Ja mam to samo, jest to najprawdopodobniej mechaniczna sprawa, ciężko chodzi ten przełącznik pod klamką do zamykania lub otwierania blokady, u znajomego też zaczęło się to samo dziać.
Nie wiem jak ściągnąć boczek drzwi, by to sprawdzić zanim udam się do mechanika ,jak ktoś może coś podpowiedzieć, to dziękuję z góry :)

rmazurek:
Instrukcja w zalaczniku.

U mnie przyczyna problemu byl pancerz linki wypiety z klamki wewnetrznej

mex:
Dziękuję, później , jak już sprawdzę ,to napiszę co było przyczyną u mnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej