Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Spadek mocy w XJR
Bocian:
--- Cytat: boodzio2 w Lipiec 04, 2018, 22:34:01 pm ---Ciśnienie sprężania w wersjach z kompresorem jest niższe ,chyba że xjr ma inaczej . Jak pamiatam w s tyle r jest 9.5.
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
--- Koniec cytatu ---
Przy tej samej konstrukcji silnika co n/a ciśnienie nie może być niższe. Może być wręcz wyższe.
Bocian:
Możecie polecić kogoś, kto ma jak ogarnąć ten temat?
Byłem w nieautoryzowanym serwisie Jaguara w Bielsku B. na ul. Straconki, ale nic nie udało się znaleźć.
xsnailx:
A Land serwis Wieliczka?
kwaku85:
Przy bardziej wysilonych jednostkach z doładowaniem często zmniejsza się przerwę na świecy. Jeśli jednak w Jagu ma być 1mm (co dla mnie jest dosyć sporo) to tak zostaw. Ciśnieniem się nie stresuj, jest ok. Silniki doładowanie mają mniejszą kompresję. Poza tym powinieneś sprawdzić ciśnienie na rozgrzanym silniku.
Jakbyś miał po 6-7 bar na cylindrach to mógłbyś odczuć większy spadek mocy. Przydałoby się porównać wskazania przepływomierza z jakimś sprawnym autem, jest to jeden z najważniejszych czujników, w x350 ponoć wyjątkowo awaryjny. Nie musi wywoływać błędu jeśli nie zdechnie całkiem, ale może zamulić auto. Zakup ELMa, kosztuje grosze i poproś kogoś z forum żeby sprawdził z tobą wskazania. Na wolnych i podwyższonych obrotach chociaż.
Bocian:
Mechanik sugerował właśnie żeby przepływomierz podmienić, bo to element, który może mieć bardzo duży wpływ na parametry silnika.
Czy przepływomierz w tym silniku jest taki sam jak w pozostałych silnikach?
Czy jest ktoś z woj. opolskiego lub sąsiadujących żeby podjechać na zamianę przepływomierza w celu sprawdzenia?
Będę jutro w Warszawie więc może ktoś z mazowieckiego lub przy trasie Warszawa-Opole?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej