Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
DPF FULL Visit Dealer
Paki_GD:
No i pojawiło mi się dzisiaj coś takiego, jak w tytule. Czerwony komunikat i bursztynowy znak silnika na desce. XF 3.0 240koni 2013. Zauważyłem że ubyło mi dzisiaj trochę paliwa w szybkim czasie a dużo nie jeździłem. Nie było wcześniej żadnego komunikatu bursztynowego o wypalaniu czy coś. A może też przesłonił go bursztynowy komunikat o niskim stanie płynu do spryskiwaczy.
Pytanie czy pojeździć w nocy na niskim biegu i wysokich obrotach i problem się rozwiąże, czy też tylko serwis i 1000pln w plecy.
Ktoś miał coś takiego i sobie z tym poradził?
Czy tylko serwis?
Driv3rrrr:
Spróbować można. Jak nie pomoże to nie serwis tylko ktoś kto ma dobrego kompa i włączy procedurę wypalania. Aha, przed procedura filtr i olej do wymiany.
milet:
U mnie nic się nie świeciło a DPF był zapchany - silnik zatarty i do wymiany (jaki ładny rym!)
Lepiej wydać tysiąc na DPF-a niż Jaguar nieść na plecach! (rym + metafora ;)
Jeżeli przebieg masz koło 100 kkm to chyba już nie będzie co wypalać...
Paki_GD:
U mnie przebieg 180k. Zadzwonię chyba z rana do dilera na 25 czerwca byłem umówiony na servis, może da się przyspieszyć i wszystko zrobię za jednym przysiadem.
Sprawdziłem stan oleju. Napisane OK ale stan full (pełna kreska)
Dzisiaj pojeździłem ponad godzinę i bez efektu (może się nie zainicjowało wypalanie , paliwa miałem 1,5 kreski)
Jestem na Jersey Channel Island nie na Mainland UK więc pozostaje mi chyba tylko servis, żadnego asa z dobrym kompem tu nie znajdę.
Robertleniwiec48:
Jedz do kogos i bez problemu ci wyczysci . Ja tak miałem 4 tygodnie temu . Sà 2 dpf w 3.0 tdv6 . Srodek do czyszczenia o nazwie k2 , polski produkt .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej