Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Instalacja gazowa - temat tabu czy temat rzeka ????
filar12:
Niewiem co tam jest twojej.
Ale jeździłem Mietkiem na mechanicznym wtrysku z gazem to dopiero jest jazda z "problemami" jak ktoś nie ma pomysły Laguną, Alfą a teraz S-Typem i nigdy mnie coś takiego nie trafiło.
czapka:
Jak już Ci pisałem to tylko i wyłącznie kwestia regulacji.
A co do diesli to oczywiście, że już jeżdżą na gazie. I to nie tylko w Holandii i wcale nie od tak niedawna. Jest już też możliwość zagazowania silnika z bezpośrednim wtryskiem.
P. S.
Filar nie denerwuj się - nie spotkałem jeszcze człowieka jeżdzącego autem z dobrą sekwencyjną instalacją, który by na ten gaz narzekał. A opinie użytkowników instalacji sprzed X lat są trochę jakby nieaktualne.
filar12:
No ta Czapko ja się nie denerwuje teraz, ale jak miałem gaz II generacji w mietku z silnikiem m102 to tam się denerwowałem :-zly robili prawie testy polowe na moim biedaczku ale wkońcu chyba z 6 lub 8 mikser nadawał się najlepiej i lata na nim do dziś. ;D
Szcześliwym posiadaczem poczciwego w201+lpg został teść nic nie tyka i wszystko jest oki.
czapka:
"Kazdy tylko duzo mowi a pewnie niewielu miało autko do tej pory z porządną instalacją w swoim autku."
Skoro już uważasz, że sporo na ten temat wiesz to wyjaśnij mi proszę co rozumiesz poprzez "sterowniki do aut z full grupą" i "szybsze lub wolniejsze listwy wtryskowe". A i jaki negatywny wpływ ma kiepski polski gaz (?) na wtryski.
filar12:
Wedle mnie listwy Valteka to przeżytek ja u siebie nie mam list tylko osobne zawory na każdy gar i takim sposobem mam jak najkrótsze wężyki z lpg (mniejsza inercja układu) i wszystkie są tej samej długości.
A sterowniki do "full grupy" to robili w Polsce już dawno temu min. 2 lata.
Chyba że czas mi ucieka przez palce i mocne alkohole zryły mi resztki mózgowia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej