Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Instalacja gazowa - temat tabu czy temat rzeka ????
LUXOREK:
no prosze, a podobno szybko jeżdzić nie lubisz ;D
Batman:
Szybkość to pojęcie względne.
zyrcia:
Luxorek, nie zapominaj ze to jest Batman ;D
Siara_nh:
Witam to jeden z moich pierwszych pytań NA TYM FORUM:)....sprawa wygląda tak że posiadam instalacje gazową z mojego rozbitego ,niestety, XJ40 :( ...instalacja sekwencyjna firmy AGIS....i chciałbym ją zamontować do mojego X300 którego kupiłem kilka dni temu...ale się obawiam żeby mi nie paliło sondy,jak to jest...w mojej XJ40 co jakiś czas padała mi sonda,słyszałem że w Xj40 często paliło sondę z powodu instalacji gazowej(w moim przypadku się to sprawdziło,nie wiem jak u innych)...czy ktoś się ktoś się orientuje w tej kwestii ?
filar12:
???
Generalnie trzymałem język na wodzy lecz coś wysmaruję.
Temat LPG jest "różnie" postrzegany dla jednych ok jak widzimy dla innych total dno, ja zaliczam się raczej do tych pierwszych i stwierdzenia LPG niszczy silnik :-thumpdown nieznasz się niegłosuj.
Najbardziej mnie dziwi ile pojęcia technicznego mają użytkownicy aut bez instalacji na temat ich niedomagań i złego wpływu na motor.
Wszystkie moje dotychczasowe auta MB i LAGA latały na LPG MB na instalacji II generacji(z kompem) a w silnikach m102-103 z wtryskiem mechanicznym to dopiero trzeba umieć ustawić instalkę, podobno silniki te parchają rozrywają się gume KE-JET zabijają uszczelke pod głowicą itd itp...(mnie uszczelka padła 2 dni po założeniu instalki i byli tacy co zganaili to na LPG jakoś "dziwnym" trafem po wymianie nic się nie działo przez następne około 45000 km u mnie pod dupą a jeździ dalej u teścia) jedyne co mogę powiedzieć że przy II generacji trochę było czuć z rury .
Drugie auto i sekwencja poza złym wyregulowaniem po montarzu(niedouczony monter) wszystko było oki oczywiście jak poprawił inny zakład w tym przypadku sam producent instalki. Jak sprzedawałem to musiałem 2 razy pokazywać nabywcy kiedy się zmieniały paliwa z Pb na LPG (brak buzera wywaliłem) nic nie śmierdziało!!
Teraz meritum byłem w Manofakturze i wszyscy mnie wytykali palcami?? że śmierdzę LPG jakoś nikt więc jak to się ma?? było moją psujkę (LPG) czuć czy nie??
pozdrawiam wszystkich za !! i przeciw !!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej