Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

Instalacja gazowa - temat tabu czy temat rzeka ????

<< < (26/39) > >>

optre:
LPG sam mam ale usuwam wraz z zmiana silnika, poprostu mi go szkoda (mam dobrą instalacje, i niby nie robi wielu szkód w silniku ale jakieś robi, i miejsca w bagażniku przez butle mało), nadszedł czas zeby zadbać o kocurka.  :-V

macho:
Ja kupiłem z gazem i czym prędzej to coś wyrzucam. Odpowiedz sobie szczerze na pytanie - czy za każdym razem, gdy zatankujesz litr gazu wrzucasz 3 zł do skarbonki???

szpulek:

--- Cytat: Whisnia w Czerwiec 22, 2009, 20:42:54 pm ---zaoszczędzę sobie nerwów typu "płacę furę kasy na drogi, a już czwarty raz prostuję felgę na pozimowych dziurach". Chyba rozumiecie co mam na myśli - kto z was ani razu nie psioczył na drogi, drogowców niech pierwszy napisze, że lpg jest beeeeeee  ;D

--- Koniec cytatu ---

Lpg jest beeeeeee, jak gaz to w kuchence i takie jest moje zdanie. Ale co chcialem napisac, prostowalem felgi i zawsze placil za to zarzadca drogi, czyli np. miasto.. Wiec to nie jest dla mnie argument..
pzdr

macho:

--- Cytat: _radzio1 w Czerwiec 23, 2009, 11:46:15 am ---ja tam zawsze wrzucam na kupon do lotto ;)
22 literki * 1.60 =35.2
17,6 litra * 3,78=66.52-35.2=31.328
pod warunkiem oczywiście ze warunki do jazdy były sprzyjające ,zero korkow i zero zrywow bo spalanie u mnie odrazu wzrasta mimo ze mam tylko 4.0 :P

--- Koniec cytatu ---
Jag służy do jazdy codziennej? Codzienna jazda daje wyniki w postaci $? Czy pierwsze wrażenie czym przyjechałeś daje wyniki w postaci $?

macho:
Jeśli samochód służy do jazdy codziennej i pokonuje np. 100 km dziennie, wtedy warto pomyśleć o gazie.Jak wyliczyłeś 30 zł oszczędności na 100 km pomnożone przez 20 dni pracujących w miesiącu-oszczędność 600 zł miesięcznie (to już sporo, nie?).
Natomiast jeśli jest to Twój niedzielny samochód i pokonujesz nim np. 200 km w miesiącu oszczędzasz 60 zł ale tracisz przyjemność z jazdy na benzynie oraz pojemność bagażnika.
Jeśli Jaguar ma robić wrażenie tzn. np. jesteś biznesmenem i jedziesz na spotkanie z jakimś interesantem, ważne jest pierwsze wrażenie jakie na nim wywrzesz. Facet, który poczuje z Twoich rur wydechowych gaz pomyśli sobie - facet szarpnął się na super bryczkę żeby szpanować, ale na benzynkę to mu już zabrakło.
Ale ja też prosty człowiek jestem i może źle to sobie poukładałem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej