Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Naprawa deski rozdzielczej ( konsoli )

(1/3) > >>

Dybas:
Witam, ponawiam temat, poniewaz nie znalazem, badz nie dopatrzylem sie na forum. Do rzeczy... zakupilem Jaguara Xf 2011r ( przed liftem ) ma wystrzelone dwie poduszki powietrzne ( pasazer i kierowca ) szukam rady, ewentualnie namiarow do warsztatow kto moglby mi w tym pomoc, chodzi o regeneracje deski, badz zakup uzywanej, dobrej... koledzy z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi. Ps Kupilem auto z opisem 3.0 V6 s/c PremLux 4x4 ( czy te jaguary posiadaja naped 4x4 czy nie? sorry za glupie pytanie ale nie bylem pod samochodem, nie wiem czy ma most czy nie.. pozdrawiam

rmazurek:
Wedlug tego co znalalzlem w sieci przedliftowe XFy nie wystepowaly w wersji 3.0 S/C - 3l silnik benzynowy z kompresorem wprowadzono w 2012 roku.

Wydaje mi sie rowniez w ze weRsje AWD wystepowaly tylko w odmianie 5l w tym modelu rocznikowym.

msiwow:
Na allegro jest masa ogłoszeń dotyczących 'regeneracji' deski rozdzielczej. Tylko czy warto. Poogladaj filmy jak wygląda taka deska po powtornym wystrzale poduszki.

Miałem ten sam problem w innym aucie, też młodym i niestety problem młodych aut jest taki, że używana deska rozdzielcza jest nie do zdobycia w całości bo jeśli auto trafia do rozbiórki to raczej jest po konkretnym strzale.

EDIT. Jedyna moim zdaniem rozsądna decyzja dotyczaca deski po wystrzale to obszycie jej skórą bez żadnego szpachlowania i mocnych klejów.

Luckyy:
Zaskakująca decyzja o zakupie takiego auta, tym bardziej że chcesz go naprawiać.
Później ktoś kupi takiego "ulepa" i będzie twierdził, że Jag skrzypi w środku, itp.
Takie auto powinno iść na części z automatu i bez prawa do rejestracji.

Dybas:
Do Luckyy, kolego pytam o rady a nie o opinie, jezeli nie masz zamiaru pomoc to nie pisz... pytam o deske od Jaga a nie o Twoje smutne przemyslenia, kanapki Ci w szkole zabierali czy co?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej