Odebrałem wczoraj radio od drugiego speca, poinstruowalem by wymienił baterie w żółtej koszulce, dodatkowo zakonserwował końcówki mocy przez nałożenie silikonowej pasty termoprzewodzacej, poprawił jeszcze 3 luty które były słabe. Podłączyłem radio i teraz już cały czas wyświetla CODE i nie reaguje na nic. Wcześniej chociaż działał do czasu postoju dłuższego. Teraz już tylko brak reakcji i CODE. Kable są w porządku bo sprawdzane.
Bateria zainstalowana laptopowa identyczna. Sądziłem że po wymianie baterii będzie już grało bo gdy elektryk zmierzył ta baterie to miała 0,5 a powinna mieć 3 więc myślałem że to będzie to.
Pomysłu co dalej już nie mam, elektrykiem nie jestem ale może winna temu jest taśma dochodząca do przycisków bo może coś
nie łączy jak się nagrzeje czy coś w tym stylu. Mam w zapasie jeszcze 2 radia ale chciałem mimo wszystko to naprawić bo jest w stanie idealnym z wyglądu.
Edit. Zostawiłem radio ponownie u elektryka który się przy nim bawił i mówił że ma jeszcze kilka pomysłów na to radio. Może pomoże. Dam znać za jakiś czas jak odbiorę radio.