Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Skrzynia kątowa ("reduktor") - regeneracja, wymiana i wszystko inne.

<< < (20/22) > >>

sobrus:
Biorąc pod uwagę że używane części z X z tamtych lat są masakrycznie zjeżdżone ja bym wolał zrobić swoją na nowych łożyskach.
Z tego co czytałem na zagramanicznym forum część łożysk jest "zewnętrzna" i to te najczęściej padają. I są łatwiejsze do wymiany.

ziutek567:
mnie dziwi czemu ktoś nie wyjął półosi ze skrzyni tylko wyjmował reduktor razem z półosią ??????

sztandi7:
Pełna regeneracja skrzyni kątowej powinna Cię wynieść w granicach 1200-1500zł w zależności jakich masz mechaników. Czy warto kupować używkę za 1000zł ? Biorąc pod uwagę to, że nieszczelności, wycia, luzy i inne problemy z kątówkami w tych autach zdarzały się naprawdę często, to odpowiedz sobie sam jaką masz szansę na trafienie skrzyni w bardzo dobrym stanie. Oprócz łożysk wymienia się jeszcze uszczelniacz półosi, uszczelniacz wału i chyba 2 lub 3 małe uszczelniacze wewnętrzne, potem ładnie się to składa/skleja, zalewa nowy olej i problem znika na kilkadziesiąt tysięcy kilometrów.

milun:
Masz jakiś namiar gdzie mozna ja wysłać na regeneracje??
Bo u mnie to lipa, mam pod Bialymstokiem ale dopiero zobaczyc moga w polowie kwietnia.

milun:
???
Ktoś zna jakiś namiary na zakład w którym to regenerował i jest ok.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej