Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Skrzynia kątowa ("reduktor") - regeneracja, wymiana i wszystko inne.
sztandi7:
--- Cytat: CiGaR w Styczeń 09, 2019, 12:13:14 pm ---U mnie z 2008 roku czasami przy zmianie biegów, czuć było stuknięcie, a przy gwałtownym przyśpieszeniu delikatne wibracje. Wszystkie objawy ustąpiły po wymianie podpory wału.
--- Koniec cytatu ---
Czasami to też wina luzów na homokinetykach.
milun:
Witam, Znowu mam problem ze skrzynią kątową.
Posypało się te łożysko od strony półosi, te co sie wkłada półoś.
Znacie numery tego łożyska. Wyglada one jakby bylo z smeringiem.
HELP....
ziutek567:
To będzie albo NTN 32911 albo NTN 32912XA ale ręki sobie uciąć nie dam bo są największe
aksel:
Nie narzekajcie na markę Jaguar, pól roku temu kupiłem x typa, zrobiłem nim ponad 25tys km. i jest ok. Problemem są mechanicy, za wyminę świec zapłaciłem 1000zł. Teraz mam pierwszą awarię, do wymiany wysprzęglik bo cieknie z niego płyn, pewnie wymienię razem z całym sprzęgłem, aby mieć spokój. Próbujecie wszystko robić tanim kosztem i temu macie problemy!!!!
ziutek567:
Nie obraź sie ale nikt nie kupuje do xksa hamulców za przysłowiową stówkę bo sie gną i jest tu mnóstwo tematów na ten temat, a kwestia to ile co kosztuje to nie jest jakiś wyznacznik jakości bo płacąc tysiaka za wymianę świec dałeś sie po prostu naciągnąć. Każdy jeździ po swojemu i akurat xkstype sie nie nadaje do mocniejszego pociśnięcia, ani na słabsze drogi. Z porównania xksa do mondeo mogę powiedzieć tylko że jakość ta sama na niekorzyść cięższego jaguara któremu to akurat wyszło bokiem
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej