Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

LPG w Jaguar XF czy warto?

<< < (7/8) > >>

Mski:

--- Cytat: kmb007 w Czerwiec 29, 2018, 10:26:43 am ---Czyli co, pali CI 30l gazu? :)

--- Koniec cytatu ---

Realnie gazu wchodzi 50 z hakiem. Gaz mam miesiac i jak narazie nie jezdzilem nim do odciecia. Takze do konca nie wiem ile dokladnie przejade po miescie. Ale realna wartosc to ok 20L gazu. Komputer obecnie pokazuje spalanie benzyny na poziomie 17L. Wiec 20L gazu jak najbardziej realne.
Obecnie 100km kosztuje mnie 50zl niecale wiec mozna powiedziec ze to drobne w porownaniu ile palil benzyny :P

Co do ceny-Ja zaplacilem 5k do 3.0 w xksie.

jaguarstype2004:

--- Cytat: kmb007 w Czerwiec 28, 2018, 22:08:57 pm ---jaguarstype2004 tak kupilem tego za 47 :).

Dzieki za odpowiedzi. Oczywiscie bede dzwonil i sie dowiadywal bezposrednio jutro, ale kojarzycie ile zalozenie takiej instalacji u kolegi kostzuje? I druga rzecz, macie jakies info ile ten silnik pali gazu? Poki co wyjezdzilem pierwszy bak w 2 dni, wiec idzie dosyc szybko :)

--- Koniec cytatu ---

Udało się stargować coś? pytam bo jestem cieka realnych cen tych aut przed zakupem, założenie instalacji w granicach 6 tys takiej porządnej, spalanie ok 15% więcej niż benzyny, no i sprzątnąłeś koledze z forum go z przed nosa, za dlugo się zastanawiał :) Wychodzi na to że nie aż tak ciężko sprzedać jaguara

xsnailx:
te xfy z motorem 4,2 v8 maja wziecie jakos. ze nie wspomne o wersji sc - ja mojego szukalem pol roku a i tak kupilem w koncu w niemczech (drozej niz te egzemplarze co byly wtedy w pl o akcyze)

Mski:
Czym sie rozni ta wersja sc od zwyklego 4.2 ? Troche nie temacie jestem

xsnailx:
Supercharged, wersja z kompresorem - 416km

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej