W jednym ASO powiedzieli, że nie ma, a w drugim okazało się, że jednak jest oprogramowanie z 2017 r. Niestety - różnica jest prawie niezauważalna (ekran dotykowy może nieco szybciej reaguje, ale jedynie minimalnie szybciej). Problem z odtwarzaniem mowy pozostał.
Przy okazji - czy jest możliwość wgrania zupełnie nowego softu albo nawet fizycznej wymiany całego systemu multimedialnego na inny? Może ktoś wie?
Padło wcześniej pytanie o to jak się samochód sprawuje - przejechałem nim już 35 tys. km i poza multimediami nie mogę złego słowa powiedzieć. Silnik jest, moim zdaniem, wyjątkowo oszczędny jak na samochód ważący ponad 2 tony, napęd AWD i wersję long, silnik V6 3.0 sc. Pali ok. 10 l/100 km w cyklu mieszanym, na trasie potrafię zejść (wg wskazań komputera, na które należy brać jednak poprawkę) czasami nawet poniżej 8 l.
Czasem dochodzą mnie jakieś tarcia tapicerki czy nawet skrzypienie fotela pasażera, ale ja jestem nadwrażliwy na dźwięki:) Może więcej napiszę innym razem i w bardziej adekwatnym wątku.