Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Czujniki cofania nie działają - pomocy :)
Konradop:
Witajcie,
mam do Was kilka pytań:
od jakiegoś czasu zdarzało się sporadycznie że podczas odpalania pojawiał się ciągły sygnał (pisk kilka sekund) i napis Park Aid unavailable , contact your Jaguar dealer. Teraz od kilku dni już jest tak ciągle i nie działają czujniki ale kamera działa. :-help
No i tu pytanie czy ktoś miał już taki problem i udało się go rozwiązać ?
Chciałem sprawdzić podłączenie modułu parktronika czy aby tam jest wszystko ze stykiem ok ale nie wiem gdzie on się znajduje ???
Czy aby wymienić ten moduł to nowy trzeba jakoś programować do samochodu ? (na alledrogo jest dużo tych modułów i to nie drogo więc podmienić na próbę by można)
Dajcie znać jak macie jakieś pomysły. :-thank
Pozdrawiam
K
sobrus:
Dziwne, dokładnie takie same pytanie widziałem dziś na facebooku :-boks
Zanim wymienisz pół auta ponasłuchuj czy wszystkie czujniki klikają na wstecznym.
Darciowezu:
Sprawdź kable na łączeniu klapy bagażnika z autem
Konradop:
Na facebooku to nie ja ::)
czujniki sprawdzę, (rozumiem ze mam wrzucić wsteczny i słuchać zakrywając ręką czy klikają ?)
a z tą klapą to nie do końca kumam :-wstyd , czy moduł albo coś od czujników jest w klapie ? bo kamera normalnie działa.
K
zbychuro:
Chodzi o wiązkę przewodów idącą przy prawym zawiasie klapy bagażnika,jest to bolączka xf-a przecierają się w niej kabelki.Więc przewodziki do sprawdzenia i ew. lutowanie i izolacja.
Jednak na moje nie ma tam przewodów od czujek cofania ,jest od kamery a to blisko .... powodzenia w szukaniu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej