Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Ile oktanów do silnika 4,2 supercharger?
Witek12345:
Lać 95 i nie zawracać sobie głowy tym tematem. A swoją drogą dzwięk doładowanego V8 4.2 jest zniewalający, polecam nie głuchym,
czyli tym co klekotu dizla nie cierpią.
Coma:
Dokładnie. Mój xkr doskonale toleruje 95. Przypomnę że wartość opałowa (czyli energia zawarta w paliwie) 95 jest nawet nieco wyższa niż dla 98. Dla purystów niech pozostanie nieco czystsza i wzbogacona 98. Próbowałem obie i powiem że żadnej różnicy nie widzę (więc po co przepłacać 😀)
Driv3rrrr:
--- Cytat: Yoohas w Styczeń 02, 2018, 14:46:11 pm ---W każdym razie różnica przy aucie przystosowanym do paliwa 98 po zalaniu 95 może dojść do 30 KM.
--- Koniec cytatu ---
Bzdura. Jedynie przy autach mocno dłubanych.
Prosty przykład moje obecne auto. Każą lać 98, ja leje 95 bo na 98 osiagi takie same. A nawet jk ma 0.3 sek do 100 gorszy czas to tego nie odczuje.
Tak samo czujnik spalania stukowego. Nie wiem jak ujowe paliwo musi być aby wypadł zaplon. Na pewno wam nie bedzie wypadal po przejsciu z v powera na 95 lub odwrotnie
A z 250 na 220 KM spadek bym odczul
Yoohas:
A teraz uwaga, skupiamy się:
"może dojść do 30 KM".
A teraz skupiamy się ponownie:
"przystosowanym do 98".
Pomierzone dokładnie - przy temperaturze powietrza ok. 28 st. auto na 95 straciło ok. 25-30 KM i prawie 40 Nm względem 98.
Przy pełnym bucie na paliwie 95 ECU obcina dawkę. Głównie ze względu na fakt, że fabryczny soft daje bardzo ubogą mieszankę.
Rekord - różnica między 95 a V-power sięgnęła prawie 50 Nm. Lekko dłubnięty soft.
ziutek567:
powiem tak nie ma czym sie tu podniecać bo ludzie tak czy siak będą lali to co lali, ci którzy wiedzą po co jest 98 to leją 98, ci co są oszczędni dalej będą myśleli że oszczędzają
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej