Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Moduł bluetooth - zwarcie

(1/2) > >>

xsnailx:
Przestał mi działac ekran - poczytałem posprawdzałem po lini most i padło na moduł bluetooth - okazało się ze jest gdzieś zwarcie na zasilaniu modułu bluetooth. Po wypieciu modułu z zasilania i tak i tak leci bezpiecznik od niego mimo że nie jest tam nic podłączone.

Na tą chwilę światłowód zmostkowalem petelka i ekran działa a zwarcie chciał bym namierzyc.

Pytanie czy ktoś wie którędy idzie wiązka zasilania do tego modułu (on jest pod siedzeniem kierowcy) z tylnej skrzynki bezpieczników? może ktos spotkał się z podobnym problemem ?

xsnailx:
Aktualizacja,  pogrzebałem w topixie, namierzyłem wiązke. jednak nie potrafie ni jak w topixie znalesc miejsca gdzie jest złącze c-44m / n - tak jak by go pominieto w dokumentacji. Powinno ono być ok 94 cm od skrzynki bezpiecznikow w bagażniku ale nie wiadomo w którą strone :)

xsnailx:
Dzis dopiero mialem czas siąść do tematu -problem rozwiązany.

Zacząłem od rozbiórki w bagażniku i to był dobry trop - idąc po trasie tego przewodu znalazłem co się stało
Okazało się iż w wyniku ciepła od wydechu wiązka z lewej strony bagażnika przytopila się do masy i było tam zwarcie.
wiązka została zaizolowana, podniesiona i zabezpieczona wężem z chłodnicy (notabene  po porszaku 911 ;))

Pętelkę światłowodu most mogłem już odpiąć i przy okazji podniosłem do góry tez oba moduly pod siedzeniem wstawiajac pod nie po 2 nakretki m6 (razem o 1cm) tak by nie dostala sie do nich woda.

apawlo14:
A gdzie jest ten bezpiecznik od modułu który przez zwarcie Ci się palił?

bananix:
Szacunek za wiedze i dzielenie się nią na forum  :-super

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej