Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

drgania kierownicy XF-S

<< < (5/8) > >>

maron:
nr 7 to wydaje mi się że mocowanie amortyzatora.Ew. luz dałby skutek w postaci stukania ale drżenie kierownicy to w b.graniczonym zekresie.Ale jeśli jest na niej luz-to wymien bezwzględnie,przy okazji.

Shadow_956:
Maron no ona nie ma luzu ale jak 69 to ja wymiennie jeśli będę się za to brał, bo luz ma ta tulejka mocowania stabilizatora ale ona jest niewymienna także jej nie ruszę

maron:
Puki co nie przejmuj się tą tulejką.

maron:
Ale te wszystkie rozmowy o tulejkach zaciemniły temat :-wstyd :-nuts.Niepisałeś czy sprawdzona została piasta tego koła któro strzeliło krawężnik.Wszystkie te tulejki itp zachowują się odwrotnie,przy małej prędkości słabo tłuką a wzmagają się przy większej,jeśliby jednak skrzywiona była piasta to bardziej czuć przy wolnej jeździe i nic nie pomoże wymiana opon, kół, tuleji .Sam rozwaliłem koło na krawężniku i to chyba słabiej niż twój poprzednik, bo nic poza felgą i piastą nie wymieniałem.Ale piastę sprawdzałem i była skrzywiona.

Shadow_956:
w jaki sposób można to sprawdzić, ja od początku stawiałem ze to piasta, ale moje podejrzenia zostały stłumione przez mechanika

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej