Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

wrażenia z jazdy użytkowników XE

<< < (3/5) > >>

M737:
jeżdzę takim 2.0d 180KM w automacie rwd i jest to dla mnie zupełnie wystarczający silnik do sprawnego poruszania się
nie jest to ani V8 ani 5 do paki ale da się jeździć

Jaguar Wroc³aw:
Uważajcie na 2,0 d bo przy 180 tys km może wyzionąć ducha i to nie zależnie od tego czy był serwisowany czy tez nie...

PrzemekS:
Zastanawiam się właśnie nad zakupem takiego samochodu. Na jeździe testowej wersja 2.0d 180KM wypadła niestety słabo, dlatego rozważam zakup wersji benzynowej.

Czy ktoś z was jeździ Jaguarem XE z silnikiem benzynowym 2.0, 200KM? Jakie macie wrażenia z jazdy?

wemar:
Mam XE 2.0 200KM. Mówiąc szczerze, to "d..py" nie urywa, ale potrafi dać trochę radości z jazdy. Ponieważ większość aut o podobnej pojemności i mocy jest jednak cięższa, to wstydzić się nie ma czego. Moim zdaniem proporcje momentu do mocy są trochę naruszone. W efekcie w dole obrotów silnik obiecuje mam radość, ale w górze obrotów euforia opada. Po przełączeniu skrzyni w tryb sport, a silnika w sterowanie dynamiczne jest lepiej, ale to nadal tylko 200KM. W tłumie zwykłych aut nasz kotek sprawnie pręży się i skacze, ale na autostradzie spotkanie z Seatem Cuprą już tak nie cieszy.

PrzemekS:
Dzięki za opinie. Od wczoraj jestem już posiadaczem takiego właśnie modelu i mam podobne wrażenia co wemar.
Po pierwszej trasie ~600km myślę że samochód daje radość z jazdy, pod warunkiem że nie oczekujemy od niego bicia rekordów prędkości :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej